X

Oneindige lijst aan toppers aan de start in Wuustwezel!

Zondag 17 mei staat er de 45e Internationale motocross van de Molenbergen in Wuustwezel op het programma. Opnieuw haalt A.M.C. Wuustwezel de wereldtop naar het thuisfront van Kevin Strijbos. Hiermee vermelden we ook meteen de eerste topfavoriet, de fabrieks Suzuki rijder heeft een blessure achter de rug en gaat nu zo veel mogelijk wedstrijden rijden om terug ritme op te doen. En wees ook maar zeker dat hij nu erg geprikkeld is om deze wedstrijd voor een 5e keer te winnen. Het zal echter niet makkelijk zijn, naast hem staat zowaar de hele wereldtop aan de start. Fabrieksrijders Evgeny Bobryshev (Rus), Dean Ferris (Australiër), Glenn Coldenhoff (Nederlander) en Davide Guarneri (Italiaan). Daarnaast nog meer GP rijders als Shaun Simpson (Brit) en Tanel Leok (Est).

Ook in de MX2 klasse zal het drummen worden om de opvolger van Jeffrey Herlings te worden. De GP Belgen die het moeten proberen zijn Brent Van Doninck en Damon Graulus. Zij boksen op tegen Aleksandr Tonkov (Rus), Pauls Jonass (Let), Petar Petrov (Bulgaar), Benoit Paturel (Frans) en Brian Bogers (Nederlander). Uiteraard zijn er ook nog tal van andere rijders!

Het format is al even indrukwekkend als het deelnemersveld. Zo zal er voor de eerste reeksen van start gaan een superpole gereden worden, de top-5 uit de tijdstrainingen van de MX2 en de MX1 zullen proberen de snelste tijd te zetten in slechts 1 ronde. Eén voor één gaan de rijders de baan in en pushen ze zichzelf en hun motoren tot het absolute uiterste. Ook rijden zowel de Inters MX1 als Inters MX2 ieder twee manches van 20minuten +1 ronde.

Naast dit programma staan ook de gebruikelijke nevenreeksen aan de start, de Jeugd 85cc, Beloften 125cc, Senioren open, Junioren open en Nationalen MX1-MX3. De wedstrijden starten om 10:15 en de Inters kunnen een eerste keer aanschouwd worden tijdens de superpole om 11:50. Zowel parking als het programma boekje zijn gratis en kinderen onder de 14 jaar krijgen mits een begeleidende ouder ook gratis toegang. De algemene inkom bedraagt slechts €20. Voor verdere praktische informatie verwijs ik jullie graag door naar www.amcwuustwezel.be

Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven