X

PR: Dewulf heeft het niet gemakkelijk in Rhenen.

De pechduivel wil Jeffrey Dewulf dit seizoen maar niet loslaten. Ook tijdens de derde wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap werd de Belg achtervolgd en ingehaald door momenteel zijn grootste rivaal. Ondanks de nodige tegenslag wist de SDS Racing-rijder tijdens de tweede manche met een twaalfde plaats punten te pakken. In de tussenstand zakt de 23-jarige crosser naar de vijfde plaats. De overwinning ging naar landgenoot Kevin Strijbos die beide manches wist te winnen.

In de training maakt Jeffrey voor de eerste keer deze zonnige dag kennis met de pechduivel. Tijdens de tijdtraining geeft de machine de geest en hij moet terug komen naar het rennerskwartier. Ondanks de problemen heeft Jeffrey nog een achtste tijd op de klokken weten te zetten. Hierdoor kan hij gelukkig een goede start positie uitkiezen tijdens de beide manches later op de dag.
De eerste manche begint heel goed want de JAXSTONE-gesteunde crosser neemt een geweldige start en duikt als leider de eerste bocht in. Een aanval van Dean Ferris brengt Jeffrey even in de problemen waardoor hij terug zakt naar de zevende plaats. Daarna werkt hij zich heel knap op door Nick Triest, Ceriel Klein Kromhof en Nikolaj Larsen te passeren. Na ruim tien minuten wordt de jacht geopend op streekgenoot Steve Ramon. Niet veel later tikt de pechduivel op de schouder van Jeffrey en hij valt stil. Er is een steen tussen de ketting en het tandwiel gekomen en deze heeft de nodige schade aangericht. De wedstrijd moet vroegtijdig worden verlaten.

Gedreven als altijd gaat Jeffrey van start voor de tweede manche van de dag over 30 minuten en één ronde. De start is weer heel goed en samen met Ferris duikt Jeffrey schouder aan schouder de snelle eerste bocht in. Ferris trekt de leiding naar zich toe voor Jeffrey die deze positie ruim tien minuten vast weet te houden. Dan komt Strijbos voorbij en Jeffrey probeert dezelfde rijlijnen over te nemen. Wanneer de achterblijvers in beeldkomen raakt de door Ultimate Suspension gesteunde rijder in de problemen. In de snelle chicane vlak voor start-finish wordt Jeffrey een nieuwe lijn opgedrongen en daar verslikt hij zich in. Hij gaat over een aanval flinken knippen in de fout en wordt van zijn YZ450F geslingerd. Vol adrenaline stapt Jeffrey weer op, hij moet even een pits stop maken om de schade zo goed mogelijk te herstellen om veilig verder te kunnen rijden. De achtervolging wordt ingezet en gelukkig wordt de inzet nu wel beloond! Met een twaalfde plaatsen worden er punten voor dit kampioenschap gescoord.

Volgende wedstrijd:
Komend weekend start Jeffrey tijdens de internationale motocross in Wuustwezel. De volgende ONK laat even op zich wachten, deze is op 9 augustus in Markelo. Een week eerder hoopt Jeffrey in actie te komen tijdens de Grand Prix van België op het zware zandcircuit van Lommel.

Uitslagen KNMV ONK #3 MX1; Rhenen, NL:

1e manche
1 Kevin Strijbos B Suzuki
2 Dean Ferris Aus Husqvarna
3 Steve Ramon B Suzuki
4 Nick Triest B KTM
5 Yentel Martens B Husqvarna
DNF Jeffrey Dewulf B Yamaha
2e manche
1 Kevin Strijbos B Suzuki
2 Dean Ferris Aus Husqvarna
3 William Saris NL Kawasaki
4 Nick Triest B KTM
5 Ryan Houghton GB Yamaha
12 Jeffrey Dewulf B Yamaha
MX1 Dagklassement
1 Kevin Strijbos B Suzuki 1-1
2 Dean Ferris Aus Husqvarna 2-2
3 Nick Triest B KTM 4-4
16 Jeffrey Dewulf B Yamaha DNF-12
Tussenstand KNMV ONK MX1 na 3 wedstrijden
1 Ceriel Klein Kromhof NL KTM 77
2 William Saris NL Kawasaki 75
3 Yentel Martens B Husqvarna 74
6 Jeffrey Dewulf B Yamaha 57

Door: Steven van Kempen/KEMCO – Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven