X

Seewer wil blijven verbeteren en stimuleren van een Zwitserse GP

Rockstar Energy Suzuki Europa rijder Jeremy Seewer is één van de meest progressie makende rijders in de MX2 van 2015. De twintig jarige Zwitser pakte zijn eerste podiumplaats al in zijn tweede seizoen in de Grand Prix’s. In 2014 werd hij nog veertiende in de Grand Prix van Spanje maar dit seizoen pakte hij in Spanje een top tien plaats dat meteen ook bewijst dat deze atleet uit Zurich de nodige stappen al heeft vooruit gezet.

“Ik sukkelde vorig jaar in Spanje omdat ik fysiek niet zo goed zat, maar in de eerste wedstrijd kon ik al blijven puchen tot de laatste ronden en ik voel ook dat ik fitter ben en dat de snelheid ook beter is nu,” zegt hij. “ Alles moet gewoon samen vallen om een goed resultaat te behalen.”

De #91 profiteert ervan om als enige Suzuki fabriesrijder te zijn in de MX2 klasse en kan zo terugvallen op de RM-Z250 technologie waar Glenn Coldenhoff in 2014 die podiums mee behaalde. Dit jaar is het ook de eerste keer dat Seewer als Full-time prof aan de start staat na het afwerken van zijn technische studies afgelopen jaar. Met Arnaud Tonus die onder de vleugels van Pro Circuit Kawasaki in de Verenigde Staten zit en Standing Construct Yamaha rijder Valentin Guillod die zijn allereerste Grand Prix won in Talavera de la Reina, zit het Zwitserse motocross momenteel aan zijn sterkste fase bezig van deze eeuw. Jeremy Seewer is dan ook meteen de derde rijder in deze machtige line-up dat uiteindelijk en hoogstwaarschijnlijk voor de Motocross of Nations zal gekozen worden.

Seewer, die in juli 21 word staat momenteel op een achtste plaats in het klassement en werd in zijn debuut jaar tiende op slechts achttien punten van de top vijf. Hij weet ook dat de volgende stap de bovenste trede van het podium is. “Ik ben er ook mee bezig!” benadrukt hij. “Ik ben verbeterd maar heb ook nog een paar jaar te gaan in de MX2 klasse, dus ik wil niet te veel druk op mezelf uitoefenen. Natuurlijk blijft het doel om bovenaan te eindigen.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Suzuki