X

Strijbos terug in top tien en zonder problemen aan de pols

De Grand Prix van Spanje was een moeilijke maar toch wel een positieve wedstrijd voor de Rockstar Suzuki rijder Kevin Strijbos. De 28-jarige Strijbos heeft dan ook een heel goed gevoel overgehouden na zijn eerste optreden na de polsoperatie die hij moest ondergaan een week na de wedstrijd in Thailand.

Strijbos had er een goeie fysieke en motorvoorbereiding achter de rug afgelopen winter, maar last van arm-pomp en vooral de problemen aan de pols gooide dit seizoen wat roet in het eten, hierdoor was hij toch wel terug opgelucht om in het hete Talavera de la Reina met een achtste en elfde plaats zonder veel kracht te hebben in de armen terug huiswaarts te keren.

“Het was goed om terug te keren en twee dagen na elkaar te kunnen rijden, die twee reeksen was het langste wat ik al had gereden na mijn operatie,”zei hij “In de tweede reeks reed ik zo wat overal op het circuit, ik probeerde nog wel wat door te duwen voor een ronde of twee maar ik voelde meteen dat er niets meer over was.”

“Mijn pols voelde goed aan,”voegde hij er nog aan toe. “Hopelijk blijft het zo de komende dagen en kan ik beginnen op te bouwen met de echte voorbereiding en niet enkel met de herstel training op de fiets. In Engeland zal het zeker wat beter moeten gaan. Ik wil gewoon wat meer motor training doen en dan zal het wel snel wat beter gaan.”

Jeremy Van Horebeek daarin tegen hoopt terug in orde te zijn voor de Grand Prix van Engeland volgende week of zeker zeven dagen later voor de Franse Grand Prix nadat afgelopen maandag zijn gips is verwijderd aan de linkervoet. De Yamaha rijder en tevens de vice-wereldkampioen van 2014 liep een breukje op tijdens de Grand Prix van Trentino vorige maand.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Suzuki