X

Video: Kyle Regal kroont zich tot Arenacross kampioen

Gisterenavond werd in Las Vegas de finale manche van het arenacrosskampioenschap betwist. Voor de mensen die het Arenacross niet kennen of volgen, dit is het kleine broertje van het AMA Supercross en vind plaats in kleinere sport tempels gebouwd voor basket, volleybal of iets als ijshockey. Bij het ingaan van de laatste finale avond stonden kemphanen Kyle Regal uitkomende voor het Husqvarna TiLUBE TUF Racing team, en Jacob Hayes uitkomende voor het Babbitt’s Monster Energy Amsoil Kawasaki beide eerste met een gelijk aantal punten…

Met een geschiedenis die de afgelopen twee jaar gegroeid is tussen Kyle Regal en Jacob Hayes was het dan ook uitkijken naar hoe het daar in Las Vegas zou verlopen. Beide lieten naar aanloop van de wedstrijd verstaan dat zij misschien wel het gevecht van het weekend zouden leveren, veel zegent wetende dat vanavond ook Mayweather-Pacquiao in Las Vegas plaats vind. De ‘ik rij je met uw poten omhoog’ mentaliteit hing dus in de lucht.

Toch verliep de eerste van twee finales als het ware in een sportieve sfeer. Jacob Hayes won deze voor Kyle Regal, en met een punten telling die van 15, 14, 13 enzovoort was nog niks beslist. De spanning werd enkel nog maar groter. Te groot voor Jacob Hayes zo bleek want wat de Kawasaki piloot net na de start uitsteekt met concurrent Kyle Regal tart alle verbeelding. Zoals u in onderstaande filmpjes kan zien torpedeert de Babbitt’ Kawasaki piloot de Kyle Regal, maar alsof Karma zelf meedeed loopt de kawasaki hiermee zware schade op. Dit betekend einde wedstrijd en tevens ook einde titelhoop voor Jacob Hayes! Kyle Regal zelf wist na de crash recht te krabbelen en had voldoende aan een negende stek om z’n eerste Arenacross titel uit zijn carrière te veroveren!

Voor de vervollediging, KTM piloot Gared Steinke won de overal met een vierde en een eerste plaats in de finales, dit voor Kyle Regal met z’n tweede en negende stek en Steven Mages met een negende en derde positie.


Foto: Facebook AMA Arenacross