X

Villopoto heeft nog niet bevestigd voor Britse GP

Kawasaki wacht nog altijd op wat nieuws over de status van de Monster Energy KRT rijder Ryan Villopoto. Maar de rijder zelf geeft op de sociale mediakanalen maar weinig nieuws en zeker geen bewijs dat hij al terug in de zadel van zijn KX450F zit, hierdoor lijkt het er meer en meer op dat RV2 niet zal gaan starten in de Britse Grand Prix komend weekend.

Villopoto sukkelt met meerdere breukjes aan het staartbeen na zijn crash in de vierde Grand Prix van het seizoen die in Trentino werd verreden en meteen ook zijn enige MXGP is op Europese bodem tot nu toe. De Amerikaan miste hierdoor al twee wedstrijden en lijkt dan ook zo goed als zeker uitgeschakeld in de strijd voor de titel. Het verschil met de leider in de tussenstand Max Nagl is dan ook al behoorlijk opgelopen.

De voormalig AMA kampioen besloot dan ook om terug te vliegen naar de Verenigde Staten na de Grand Prix van Europa aan het einde van april, dit verhoogde wel de geruchten dat hij zijn MXGP avontuur stop zette om bij Kawasaki de ontslagen Davi Millsaps te gaan vervangen in het Amerikaanse Kawasaki Factory team voor de AMA Pro Nationals te gaan rijden. De onzekerheid van ‘RV’ zijn fitheid en naar de MXGP toe, komt dan ook op het moment dat Kawasaki Motor Europe de voorlopige gesprekken hadden geopend voor een tweede termijn in de Grand Prix’s voor 2016.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Bavo Swijgers / Kawasaki