X

Zondag de eerste editie van War on Wheels

Aanstaande zondag op 10 mei 2015 is er de 1ste editie van WAR on WHEELS te 9960 Assenede. Het is een nieuw evenement maar georganiseerd door bekende gezichten. Marlon Bauwens, mede organisator van hét Traktorpulling-evenement in Bassevelde en Jimmy Verburgh van FMX4EVER slaan de handen in elkaar en zetten samen iets nieuws op poten. Een nooit eerder gezien motorsport concept.

Op WAR on WHEELS wordt er een Internationale FMX-Contest gecombineerd met een Mobyletten Cross en een Pikdorser race. Het is de eerste keer dat Red Bull X-Fighter piloten uit verschillende landen een FMX-Battle gaan uitvechten op Belgische bodem. Bovendien zijn er FMX demo’s tussen de races. Mobylette races zijn momenteel enorm populair mede omdat het een betaalbare manier is om te racen. De Mobylette piloten krijgen de unieke kans om tegen hun FMX helden te racen met gelijke middelen. De Pikdorser races zijn heel competitief en een gegarandeerd spektakel!

Marlon Bauwens is eigenaar van BM Grondwerken en hij zal onder meer instaan voor het aanleggen van het terrein in Assenede. Marlon werkte al jaren mee aan het succes van de Tracktorpulling in Bassevelde dat jaarlijks ongeveer 3500 mensen lokte. Jimmy Verburgh, eigenaar en oprichter van het Internationaal bekende Freestyle Motocross Team – FMX4EVER, organiseerde al 7 keer een eigen Internationale Freestyle Show op eigen bodem. Rock the Ramp kan elk jaar rekenen op de medewerking van wereldvedetten. Vorig jaar kwamen meer dan 3000 fans, de legendarische Robbie Maddison aanmoedigen in Zelzate. Maddo is de beste Motocross Stuntman van de wereld. Jimbo heeft met FMX4EVER in 50 landen Red Bull X-Fighters Jams georganiseerd.

De organisatoren hebben dus heel wat ervaring in opzetten van succesvolle feesten. Ondanks het regenweer dat beide evenementen teisterde in 2014 slaagden men er toch in om het publiek te trakteren op een onvergetelijke show en een overweldigende ervaring. Samen met een trouwe groep medewerker en vrijwilligers zullen we ervoor zorgen dat de eerste editie van War on Wheels een knallend succes zal worden waar men jaarlijks zal naar uitkijken.

Het circuit voor de mobyletten ligt er perfect bij! Er zijn tal van mooie hindernissen en er is een “Jokerlane” . Spektakel verzekerd voor de rijders en publiek. Er zijn reeds meer dan 50 teams aangemeld. Inschrijven kan nog via de website, www.waronwheels.be .

Het Freestyle gedeelte word verzorgd door de volgende sterren, velen van hen nog onlangs aan het werk in “Belgium’s got Talent”.

Martin “Marv” Koren | Tsjechië | Door de jaren heen reed Marv de Red Bull X-Fighters competitie en nam deel aan meer dan honderd FMX evenementen. Zijn beste resultaat in het FIM World Championship was een 2e plaats. Marv presteert nog steeds op het hoogste niveau in FMX.

Marcus “Woody” Dubois | Zweden | Woody stapte 2 jaar geleden in het FMX4EVER team. Hij is stilaan een bekend gezicht aan het worden in de wereld van FMX. Hij laat zijn motor graag los in de lucht en dat werd zijn lieveling truck, the Rock Solid.

Gilles “Baton” Dejong | België | Baton één van de beste Belgische crossers ooit! Hij doet Back-flips met een passagier en hij is de 1ste ter wereld die een Back-flip deed op een elektrische motorfiets. Baton is multi-getalenteerd, reed in ontelbare competities en is goed met alles wat op wielen staat.

Chris “Millsey” Brock | Engeland | Millsey is gekend voor zijn techniek en zijn rebels karakter. Hij is één van de grondleggers van het FMX in Europa. Hij wordt nog steeds erkend als de Britse #1 FMX-rider.

Mike “Mike” Van Dijck | België | Mike is 26 jaar oud en rijd al 15 jaar motorcross. Hij rijdt in de kleuren van het “Sickrider Team” en zijn favoriete trick is de Seat Grab. Zijn schoonouders wonen in Oost-Eeklo.

Bjorn “Broecky” Van den Boeck
| | België | Broecky is één van de oprichters van FMX4EVER. Hij reisde de wereld rond met de Red Bull X-Fighter Jams. Hij is iemand die er steeds voor gaat en hij trekt zich nooit terug als hij aan iets begint.

Het evenement gaat door in de Planterijstraat, Assenede, naast de N49. En is te bereiken via de afrit aan de Stoepestraat en de ECA. De eerste wedstrijden beginnen om 13u. Trainingen in de voormiddag.
10 euro inkom en er zijn kaarten in VVK aan 8 euro bij Motorsport Verburgh in Zelzate. Meer info op www.waronwheels.be en op https://www.facebook.com/waronwheels.be

Tekst: FMX4EVER
Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven