X

Luongo gelukkig met US Grand Prix als ‘opwarming’ voor de Nations

Youthstream voorzitter Guiseppe Luongo heeft gereageerd op het recente nieuws dat zowel KTM als Husqvarna met hun officiële AMA rijder aan de start zullen komen tijdens de US Grand Prix in Glen Helen dit seizoen, dat plaats zal vinden op het legendarische Californische circuit.

De belofte die de Oostenrijkse merken (KTM – Husqvarna) nu gemaakt hebben betekend dan ook dat Ryan Dungey, Marvin Musquin, Jason Anderson, Christophe Pourcel en Justin Hill deel zullen uitmaken van de paddock in San Bernardino. In het verleden tijdens de 2010 en 2011 US GP’s waren enkel een Mike Alessi en een Ben Townley aanwezig en dit bij een maar dun bevolkte aanwezigheid van toeschouwers. Natuurlijk ligt dit ook in concurrentie met de AMA die ook nog de Red Bull Straight Rhythm en de Monster Energy Cup op de kalender staan hebben.

Het is dan ook meteen de laatste Grand Prix van het seizoen en het kan misschien ook wel eens het einde van de carrière van Ryan Villopoto kunnen zijn. Deze laatste GP vind dus plaats op 19-20 september een week voor de Motocross of Nations in Frankrijk.

“Het is zeker fantastische en een voorbeeld van het positieve werk dat we hebben gedaan met onze lange termijn partners,” zei de Italiaan met het zien van de deelnemerslijst. “Ik denk dat MXGP meer en meer gewaardeerd word en de Amerikaanse markt is dan ook één van de grootste in de wereld. Van dit evenement iets groot maken is niet alleen goed voor Youthstream, maar ook voor de motorsport in het algemeen en ik denk dat de fans over heel de wereld op deze race gewacht hebben. “

Afgezien dat KTM ook MXGP serie sponsor is lijkt het er wel op dat de huidige hoofdsponsor Monster Energy ook hun rijder bij Kawasaki US en Kawasaki Pro Circuit gaat vragen (evenals Justin Barcia en Chad Reed) om ook in Glen Helen deel te nemen. Als een aanzienlijk deel van de Amerikaanse rijders en namen als Ken Roczen gaan deelnemen aan de Amerikaanse GP, word het misschien wel eens de niet te missen GP van de afgelopen jaren. “Het zal goed zijn voor alle fabrikanten omdat de race live op TV komt in de Verenigde Staten,” voegde Luongo er nog aan toe. “Het zal een opwarmer worden voor de Motocross of Nations. Ik denk dat Monster Energy het zelfde gaat doen met hun rijders die ze onder contract hebben en misschien ook andere fabrikanten omdat dit toch de beste reclame is om hun rijder te zien strijden om de US GP te winnen. Onze partners geloven echt in dit project en daarom doen ze ook veel inspanningen om de teams daar te krijgen.”

De laatste twee winnaars van de US Grand Prix in Glen Helen waren Tony Cairoli en Clement Desalle.

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: MXGP