X

Nagl op zoek naar nieuw GP podium voor zijn thuis GP

De huidige leider in de tussenstand Max Nagl hoop komend weekend in Italië terug op het podium plaats te nemen. De MXGP Red Bull IceOne Husqvarna rijder verstevigde de laatste twee wedstrijden wel zijn voorsprong van vier naar negentien punten, dankzij de Rockstar Suzuki rijder Clement Desalle die de laatste GP geen punten scoorde.

Nagl miste de laatste twee wedstrijden steeds het podium, maar heeft de laatste vier wedstrijden wel de rode plaat kunnen behouden. Desalle kwam wel erg dicht op de hielen te zitten, maar blesseerde zich aan zijn linker schouder en het word dus afwachten of de Suzuki rijder voor de rest van het seizoen actief zal blijven. Hierdoor word Wereldkampioen Antonio Cairoli de dichtstbijzijnde achtervolger van de Duitser.

“Het is een beetje spijtig dat Clement nu gekwetst is, maar heb nog steeds een grote voorsprong op Cairoli waar ik in Frankrijk slechts twee punten moest aan toegeven,”zei Nagl na zijn vierde plaats twee weken geleden in Frankrijk. “We moeten blijven verder werken. Het plan is om weer op het podium te komen, maar in de laatste twee wedstrijden van Engeland en Frankrijk was het echt moeilijk voor mij door wat problemen in het begin van de races en wat crashes. Ik hoop dat het nu wat beter gaat gaan.”

Nagl zat al vijfmaal in de top drie op acht Grand Prix`s in 2015 en met een goed resultaat in Maggiora kan de #12 met een gerust hart richting Teutschenthal afreizen volgende week. Waar hij hoop Cairoli zo ver mogelijk achter zich te houden, terwijl hij ook de Yamaha Factory Racing Romain Febvre in het oog moet gaan houden. “Teutschenthal zal heel druk worden maar we zijn nu eerst onderweg naar Maggiora met de camper,” zegt Nagl, verwijzend naar zijn thuis Grand Prix. “We doen het rustig aan en proberen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.”

Nagl hield zich na Villars bezig met de 2016 testen voor Husqvarna en de nieuwe FC450 motor, maar de 27-jarige Duitser zal deze motor niet in competitie brengen dit seizoen. “We hebben deze week zitten testen maar dat is voor volgend jaar,”voegde hij er aan toe. “We hebben een dag wat nieuwe spullen geprobeerd. Op dit moment is de huidige motor echt goed zodat we niet zullen veranderen.”

Tekst: Adam Wheeler / OTOR
Foto: Husqvarna Images