X

Nancy van de Ven pakt tweede podiumplaats oprij in de Franse GP

Yamaha-rijdster Nancy van de Ven is in de vierde wedstrijd om het Wereldkampioenschap dames in het Franse Villars Sous Ecot op een sterke tweede plaats geƫindigd. Na haar derde plaats in Engeland voegde van de Ven er met een 3-2 in de manches een nieuwe podiumplaats aan toe!

Het circuit van Villars Sous Ecot was een echt Frans circuit met een harde ondergrond en veel harde sporen en stuiters. Nancy benutte haar tijd in de vrije training om aan het circuit te wennen. In de beginfase ging het rijden erg moeizaam en daarom heeft ze hele sessie gereden. Normaal komt ze in de vrije training wel een aantal keren in de pits om te kijken hoe ze ervoor staat maar dat was in Frankrijk niet het geval omdat ze zoveel mogelijk baantijd wilde hebben.

Met een goed gevoel begon ze aan de tijdtraining. Ze slaagde erin om gelijk in de beginfase een snelle tijd neer te zetten. Lang stond ze hiermee op een derde tijd maar in de slotfase kwam er toch nog iemand met twee honderdsten van een seconde overheen waardoor ze de sessie afsloot als vierde.

Nancy was er opgebrand om een goede start te pakken en stond dan ook geconcentreerd achter het starthek. Toen het starthek viel, reageerde ze goed en zat er goed vooraan bij. Omdat ze aan de binnenkant stond moest ze iets eerder remmen dan Kiara Fontanesi, die iets verder naar buiten stond. Op een tweede plaats kwam ze uit de eerste bocht en wist in de beginfase netjes stand te houden op deze positie. Na een aantal ronden kwam Livia Lancelot erlangs en viel de dame uit Vlissingen terug naar een derde plaats. Omdat het rijden niet helemaal naar wens ging, kon Nancy niet aanpikken bij Lancelot. Wel was ze sneller als de vierde dame en kwam daardoor in niemandsland te rijden. Ze probeerde zich zo goed mogelijk te concentreren en slaagde erin om de derde plaats in handen te houden tot over de finish.

Op zaterdagavond had de organisatie de baan flink gesproeid waardoor het in de warm up op zondagochtend modderig was. Nancy voelde zich als een vis in het water op het gladde circuit en zette de snelste tijd op de klokken. Dit gaf haar een goed gevoel voor de tweede manche. De start van de tweede manche was iets minder goed dan in de eerste manche maar toch kon ze rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist ze zich op te werken naar een derde plaats en een aantal ronden later stootte ze door naar een tweede plaats. Echter de Italiaanse dame Francesca Nocera bleef druk uitoefenen op Van de Ven. Even werd Nancy terugverwezen naar een derde plaats maar hier was ze het duidelijk niet mee eens en ging terug in de aanval. Met een mooie inhaalmanoeuvre nam ze de tweede plaats terug in handen en omdat de derde en vierde dame niet veel later ten val kwamen, had de dame uit Vlissingen gelijk een groot gat en kon zo onbedreigd naar een tweede plaats rijden.

Met een 3-2 in de manches eindigde ze op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het Wereldkampioenschap blijft ze op een derde plaats staan. Over een kleine drie weken gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal.

Uitslagen Grand Prix Dames in Frankrijk:

Eerste manche:
1 Livia Lancelot
2 Kiara Fontanesi
3 Nancy van de Ven
4 Francesca Nocera
5 Madison Brown
Tweede manche:
1 Kiara Fontanesi
2 Nancy van de Ven
3 Madison Brown
4 Amandine Verstappen
5 Natalie Kane
Daguitslag WMX:
1 Kiara Fontanesi 47 Pnt
2 Nancy van de Ven 42 Pnt
3 Madison Brown 36 Pnt
4 Livia Lancelot 32 Pnt
5 Amandine Verstappen 31 Pnt

Tussenstand Wereld Kampioenschap Dames:
1 Livia Lancelot 176 Pnt
2 Kiara Fontanesi 168 Pnt
3 Nancy van de Ven 141 Pnt
4 Amandine Verstappen 113 Pnt
5 Francesca Nocera 109 Pnt[/one_half_last]