Roczen en Musquin winnen National op High Point Raceway

De vijfde ronde van de Lucas Oil Pro Motocross Championship had plaats in Pennsylvania op de befaamde High Point Raceway. Het waren Ken Roczen (450) en Marvin Musquin (250) die de winst pakte in deze vijfde wedstrijd van het kampioenschap.

250 Class
In de 250 Class pakte de Fransman Marvin Musquin uit met een dubbele reekszege wat hem ook meteen aan de leiding brengt in de tussenstand van het kampioenschap. De leider in het kampioenschap Jeremy Martin maakte een mindere beurt op het circuit van High Point en kwam niet verder dan tweemaal een vierde plaats in de reeksen. Hierdoor heeft de Red Bull KTM rijder nu een voorsprong van een achttal punten op de Yamaha rijder. Naast Musquin stond ook ex GP-rijder Zach Osborne als nummer twee mee op het podium voor de wat ontgoochelde Jeremy Martin.

450 Class
Bij de 450 Class heeft titelverdediger Ken Roczen zijn eerste National van het seizoen op zijn naam gezet. De RCH Suzuki rijder had aan een tweede plaats en een reekszege in de tweede reeks genoeg om de winst naar zich toe te trekken. De Duitser pakte de zege voor de leider in de tussenstand Ryan Dungey die de eerste reeks op zijn naam zette. De derde podiumplaats ging naar Rockstar Husqvarna rijder Jason Anderson die net zijn team genoot Christophe Pourcel vooraf ging. De Fransman reed zijn beste National tot nu toe in dit kampioenschap. In de eerste reeks werd hij knap derde achter Dungey en Roczen en in de herneming pakte hij een vijfde plaats. Hiermee viel hij dan ook maar net buiten het podium.

1. Ken Roczen 2-1
2. Ryan Dungey 1-2
3. Jason Anderson 4-3
4. Christophe Pourcel 3-5
5. Justin Barcia 5-4
6. Broc Tickle 6-8
7. Weston Peick 11-6
8. Cole Seely 7-10