X

Tim Gajser op de goeie weg na tweede MX2 zege op rij

De leider in de tussenstand Red Bull KTM rijder Jeffrey Herlings heeft momenteel een voorsprong van 100 punten, maar moet toch wel wat gaan uitkijken na zijn sleutelbeen operatie voor de HRC Gariboldi rijder Tim Gajser. Zeker nadat de Nederlander in 2014 ook al de titel verspeelde aan Jordi Tixier, nadat de Fransman een voorsprong van 145 punten kon ombuigen in de laatste vier Grand Prix`s.

Gajser zit momenteel in de vorm van zijn leven nadat hij de Italiaanse en Duitse Grand Prix kon winnen in een week tijd. Ondertussen heeft hij al drie overwinningen gepakt op zijn CRF250RW te beginnen met de vierde Grand Prix van het seizoen op het circuit van Arco di Trento midden april.

“Het is een geweldig gevoel en het team is ook heel tevreden en dat is belangrijk,” zei de 18-jarige Sloveen die recent zijn school heeft afgewerkt nadat hij nog op het hoogste podium stond in Teutschenthal afgelopen zondag. “Ik had twee constante races op wel twee moeilijke circuits, maar heb heel slim gereden.”

Gajser is echter pas na Arco de verwachte resultaten beginnen te behalen nadat hij wat hersteld was van wat tegenslagen, zoals een hersenschudding die hij opliep tijdens een val in de warming up voor de Britse Grand Prix in Matterly. “Na Arco waren het een paar moeilijke weken voor mij,”zei hij. “Ik crashte een paar keer en het rijden ging ook niet zo goed, maar vanaf Frankrijk veranderde alles en was ik weer in staat om normaal terug goeie resultaten te rijden. Ik ben hard blijven doorwerken en dat heeft zijn vruchten uiteindelijk ook afgeworpen.”

Gajser werd dan ook getipt als de grootste concurrent van Herlings dit seizoen en het is dan ook de coming rider die in 2014 al een eerste podiumplaats wist te pakken. Dit betekend dat er toch weer een concurrent op de rode motor komt te zitten voor de Nederlander in 2016, maar de vraag is… blijft Herlings of toch niet…!!!

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: CDS