X

De Everts & Suzuki geruchten…

Één van de nooit eindigde geruchten die in de paddock rond gaan in de laatste twee wedstrijden van de MXGP is dat de voormalig tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts misschien de overname gaat doen van het Rockstar Energy Suzuki World MXGP fabrieksteam. Geboers Racing Promotion van eigenaar Sylvain Geboers die zijn 70ste verjaardag onlangs heeft gevierd kijkt er al een tijdje naar uit om de Lommelse basis na zoveel jaren over te laten en de speculaties die de afgelopen weken de ronde doen lijkt Everts misschien wel de man te zijn.

Everts werkte met Geboers al samen in 1991 toen hij zijn eerste wereldtitel pakte in de 125cc en is blijkbaar klaar nu om aan het hoofd te staan van een eigen team nadat hij zijn carrière eindigde op Yamaha en zijn leidinggevende rol werd ontnomen bij KTM in de afgelopen tien maanden. GPR is eigenaar van twee indrukwekkende werkplaatsen een paar kilometer van het Grand Prix circuit waar tevens ook het MX2 team (Suzuki International Europe) is ondergebracht. Everts zijn overname zou naar verluid worden ondersteund door andere investeerders, hierdoor worden er ook vragen gesteld over de toekomst van SportsManager Joel Smets en de rol van Eric Geboers, maar meer cruciaal hoe het Suzuki team in 2016 er gaat uit zien in de MXGP.

Jeremy Van Horebeek word dan ook in verband gebracht met de RM-Z450 omdat Clement Desalle alle waarschijnlijkheid naar Kawasaki verhuisd, maar blijkbaar staat de Belgische rijder ook dicht bij een verlenging van zijn contract bij Yamaha voor een derde seizoen. Huidig Rockstar Suzuki rijder Kevin Strijbos die dit seizoen al drie podiumplaatsen heeft behaald na zijn terug keer van een polsblessure en heeft al een signaal gegeven om te willen blijven voor een derde seizoen, maar dan wil hij wel de positieve werkrelatie met Joel Smets er bij handhaven.

Als Suzuki, die de Letse GP winnaar Glen Coldenhoff al vertelde dat ze niet meer op zijn diensten gingen rekende, niet snel in beweging komt dan vallen ze misschien wel eens zonder een rijder die mee voor de titel kan strijden in 2016. Het merk is dan ook gewend om mee te strijden op het hoogste vlak, omdat ze in 2001 en 2002 de wereldtitel 250cc pakte met Mickael Pichon en in 2007 de titel met Steve Ramon in de MX1 klasse. Suzuki heeft ondertussen toch al de Zwitser Jeremy Seewer verlengd voor een volgend MX2 seizoen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki