X

Dungey en Webb winnen ook de National in Washougal

Ryan Dungey en Cooper Webb zijn de winnaars geworden van de negende ronde van de Lucas Oil Pro Motocross Championship in Washougal. De wedstrijd zelf werd onder erg modderige omstandigheden gereden, maar geen probleem voor Ryan Dungey want die pakte zijn vierde zege van het seizoen in deze AMA National 450 series. Voor Cooper Webb was het zijn tweede de zege op rij in de 250 Class.

250 Class
Yamalube/Star Racing/Yamaha rijder Cooper Webb pakt dus voor het tweede weekend op rij de zege in de 250 Class. In de eerste reeks moest hij Marvin Musquin nog laten voor gaan, maar in de herneming ging teamgenoot Jeremy Martin in de fout toen die aan de leiding reed en zo kon Webb onverstoord naar de reekszege en de dagzege toe rijden. De tweede plaats was voor Red Bull KTM rijder Marvin Musquin die de openingsreeks won en tweede werd achter Cooper in de tweede reeks. Omdat de tweede reeks doorslaggevend is pakte dus Cooper de zege voor Musquin. Maar belangrijker voor de Fransman is dat hij terug heel wat punten heeft goed gemaakt op de leider in de tussenstand. Jeremy Martin heeft dus in Washougal heel wat punten moeten toegeven aan Marvin Musquin. Met een negende en een derde plaats werd Martin pas vijfde en verloor zo wel vijftien punten aan Musquin. Het verschil bedraagt nu nog maar een viertal punten in het voordeel van Jeremy Martin met nog drie wedstrijden te gaan in het kampioenschap. De Zwitser Arnaud Tonus die aan zijn wederoptreden toe was pakte een mooie derde plaats in de eerste reeks, maar kwam niet verder dan een twintigste plaats in de tweede reeks.

450 Class
In de 450 Class pakte de leider in de tussenstand Ryan Dungey de zege met een tweede en een eerste plaats in de reeksen. De eerste reeks werd gewonnen door Justin Barcia die ook in de tweede reeks aan de leiding reed maar ging toen zelf in de fout en zo kon de Red Bull KTM rijder Ryan Dungey de reekszege pakken als ook zijn zevende overwinning in totaal op het circuit in Washougal. De derde podiumplaats ging naar Rockstar Husqvarna rijder Christophe Pourcel. De Fransman pakte een derde en vijfde plaats in de reeksen. Ken Roczen viel dus in Washougal net naast het podium en ziet Justin Barcia op gelijke hoogte komen op de tweede plaats maar dan wel op 69 punten van leider Ryan Dungey.

1. Ryan Dungey (2-1)
2. Justin Barcia (1-2)
3. Christophe Pourcel (3-5)
4. Ken Roczen (7-3)
5. Phil Nicoletti (4-6)
6. Weston Peick (12-4)
7. Fredrik Noren (9-7)
8. Trey Canard (8-9)