X

Febvre op bezoek in MotoGP

De huidige MXGP sensatie Romain Febvre was afgelopen weekend eregast op de MOTOGP wedstrijd in Assen. De 23-jarige Fransman werd hartelijk verwelkomd door het Movistar Yamaha MotoGP team en was voor het eerst op bezoek bij de MotoGP

“ Ik was nooit eerder op een MOTOGP wedstrijd geweest en het was verbazend om rond te wandelen in de paddock met al die mega trucks en hospitalities”, aldus Febvre, die de laatste 3 MXGP wedstrijden op zijn naam schreef. “ We mochten mee in de pit box en mochten van daaruit de wedstrijd volgen. De motoren zien er zo krachtig uit, maar het beste voor mij was het geluid. Van zo dicht alle motoren samen zien starten was echt fantastisch.”

“ We hebben Valentino ontmoet en ik was eerlijk gezegd verrast hoeveel iedereen in het team van de MXGP wist”, voegde hij nog toe. Febvre bezocht de wedstrijd op zaterdag en was niet de enige MXGP rijder aanwezig… Ook teamgenoot Jeremy van Horebeek en Antonio Cairoli waren in Assen te vinden. De organisatie gaf ook een persconferentie en voorstelling voor de MXGP, die ginds eind augustus plaatsvind recht op de plaats waar Valentino Rossi en Marc Marcquez hun fantastische duel hebben uitgevochten.

Tekst Adam Wheeler – OTOR magazine / Foto’s Milagro/Yamaha