X

Febvre voelt nog steeds geen druk…

Yamaha Factory rijder Romain Febvre bouwde zijn voorsprong tijdens de Grand Prix van Letland een beetje uit en scoorde hierdoor ook meteen zijn zevende podiumplaats op rij in het FIM Wereldkampioenschap. De Fransman verstevigde zijn voorsprong met slechts twee punten op Red Bull KTM rijder Tony Cairoli die nu op een achterstand kijkt van 41 punten met nog maar slechts zes wedstrijden te gaan dit seizoen.

Met gevolg blijft Febvre met de rode plaat op zijn YZ450FM rond rijden wanneer we de volgende wedstrijd in de kampioenschap krijgen op het harde baan van het Tsjechische Loket op 25-26 juli aanstaande. Nu als de meest succesvolle rijder dit seizoen met overwinningen en reekszeges zit de 23-jarige Febvre nog steeds niet te denken aan misschien wel de allergrootste trofee… de wereldtitel in zijn allereerste seizoen in de MXGP klasse. “Als ik race heb ik dan ook geen verwachtingen of doelen gesteld,”geeft hij toe. “Ik wil gewoon rijden zoals ik het wil en en goeie start nemen. We hebben nog zes wedstrijden te gaan en er kan nog van alles gebeuren hé. Op dit moment zit ik in de goeie flow.”

Het gladde en steenachtige circuit van Loket moet wel het jachtgebied gaan worden voor Febvre, want daarna krijgen we drie zandbanen met Lommel, Mantova en Assen die cruciaal gaan worden in het kampioenschap. Zeker omdat de Siciliaan Cairoli terug wat meer tijd heeft gehad om te herstellen van de blessures aan de linkerarm. De MXGP klasse kan dan misschien wel eens de grote finale in gaan. Maar ook HRC Honda rijder Gautier Paulin staat maar slechts 65 punten achter Febvre en won de GP in Valkenswaard dit seizoen al en was ook in Lommel vorig seizoen al sterk en won iets later ook de Grand Prix van Mexico in Leon. Deze Zuid-Amerikaanse Grand Prix word dan ook begin september de voorlaatste wedstrijd van het seizoen.

De laatste “Rookie” die een titel wist te winnen in de MXGP was Antonio Cairoli in 2009 die toen nog op de Yamaha acteerde.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Yamaha