X

Kevin Strijbos verlengd contract met Suzuki

Geboers Racing Promotions heeft vandaag bevestigd dat Kevin Strijbos ook de komende twee jaar voor het Rockstar Energy Suzuki team zal uitkomen in de MXGP klasse. Kevin Strijbos beleefde trouwens zijn beste jaren uit zijn carrière al voor het Suzuki Racing team waar hij nu voor de twee komende seizoenen heeft bijgetekend.

In 2002 kwam hij voor het eerste op de Suzuki te zitten met de RM125, een jaar later stapte hij over naar de RM250 motor. Vanaf 2004 kwam hij op de viertakt RM-Z450 te zitten tot en met 2007.In die jaren pakte hij ook zijn vijf Grand Prix zeges en 2006 -2007 werd hij telkens vice-Wereldkampioen op de Suzuki.

De jaren nadien zocht Strijbos andere oorden op maar in 2013 keerde de man uit Wuustwezel terug naar de vertrouwde stal van het GRP Suzuki Racing team. In 2013 werd hij dan ook meteen vierde in de eindstand en het seizoen dat hierop volgde pakte hij zelfs de derde plaats in het WK MXGP. De 29-jarige Strijbos kende dit jaar al wat blessureleed in het begin van het seizoen maar zit nu terug volledig fit op de motor en dat bracht hem toch al een drietal podiumplaatsen op.

Kevin Strijbos :“Het was eigenlijk niet zo een moeilijke beslissing om bij het team te blijven en met de groep mensen waar ik zo mee ben opgegroeid. De jongens werken goed en heel hard en ze weten heel goed wat ik nodig heb. De motor is ook heel goed en ik heb hem naar mijn wensen kunnen maken in de laatste seizoenen. Ik ben dan ook tevreden en heel gelukkig hiermee. Ik verheug me er al op om het beste te geven in de komende twee jaar.”

Tekst : @Kris…
Foto : Suzuki