X

Robin Bakens samen met Creymert racing voor het resterende seizoen

De aandachtige motorcross fan die aanwezig was tijdens het Everts & Friends charity event zullen het al gezien hebben. Maar hierbij de officiële bevestiging, Robin Bakens zal voor de resterende wedstrijden van dit seizoen uitkomen op de Honda 250cc machine van Creymert Racing.

Bakens werd enkele weken geleden gecontacteerd door het Creymert racing team en toen zijn de onderhandelingen begonnen. Na de motor even te testen in Lommel was de deal helemaal rond. De blauwe machine zal voor het resterende seizoen ingeruild worden door een Creymert geprepareerde CRF250cc Honda. “Dit is voor mij een unieke kans en een hele opluchting.” Liet Robin Bakens ons weten. De Braems bvba gesteunde rijder zal nog de resterende EK250cc, ONK MX2 en BK MX2 wedstrijden afwerken op de Honda.

Robin Bakens: “Zo slecht het jaar begon met mijn polsblessure, zo goed zal het nu gaan aflopen. Dankzij deze steun van Creymert racing zal ik nu in staat zijn nog de laatste twee EK250cc manches mee te pikken, alsook kan ik op hun volle steun rekenen voor de resterende ONK en BK manches. Het is ook een hele opluchting om te weten dat buiten mijn hechte entourage ook nog andere mensen in mij geloven. Na mijn polsblessure in het begin van het seizoen was het niet simpel om terug vertrouwen te winnen, als je zo een hele winter naar iets toe werkt en op een fractie van een seconde alles kwijt speelt. Dat is een zware klap, daarom dat het mij echt deugd doet dat zowel Martin Creyns als Jimmy Mertens in mij geloven en mij deze kans bieden. Alsook wil ik Dominique Heinderson (Martin’s vrouw, Nele Sneyers (Jimmy’s vrouw) en de rest van he team bedanken voor het vertrouwen.”

Betreft de Everts & Friends charity race, hierin is Bakens op de gloednieuwe motor als 15e algemeen gefinisht. Na een goede 12e plaats met de 250cc machine in de afvallingskoers, was het een komisch gesukkel tijdens het wiel wisselen in de pitstoprace die de Herbalife24 gesteunde rijder de das om deed en zakte hij terug naar een 13e plaats.

Robin wil zeker niet zijn persoonlijke sponsoren vergeten en bedankt ze voor hun onvoorwaardelijke steun!

Foto: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven