X

Clement Desalle voor de rest van 2015 uitgeschakeld !!!

Clement Desalle heeft heel waarschijnlijk zijn laatste optreden gedaan voor het Rockstar Energy Suzuki World MXGP in 2015 nadat hij tijdens de Time Practice voor de Grand Prix van België een rechterschouderblessure opliep. De 26-jarige Desalle heeft nu gekozen voor een operatie te onder gaan om het gewricht te laten stabiliseren zoals hij in het najaar van 2013 al eens liet doen aan de linkerschouder.

Desalle zal dus in de komende weken deze ingreep laten doen om dan na een aanzienlijke herstel periode terug sterk genoeg te zijn om weer te kunnen rijden. Het is al voor het tweede seizoen op rij dat Desalle de MXGP campagne vroegtijdig moet verlaten, vorig seizoen stond hij aan de kant met een scafoïd breuk in de pols. Desalle kwetste zich al de eerste keer dit seizoen tijdens de Grand Prix van Frankrijk, waar hij een blessure had opgelopen aan zijn linkerknie als ook aan de schouder en hierdoor miste hij al de wedstrijden in Italië, Duitsland en Zweden. De #25 kwam in het Tsjechische Loket terug aan de start waar hij wonderlijk wel dadelijk als derde mee op het podium stond. Maar dit voorval in het Lommelse zand sluit meteen ook het boek voor 2015, zeker nadat hij toch wel een positieve start pakte met zes podiumplaatsen op de eerste zeven Grand Prix’s.

“Ik had geen enkel probleem in Tsjechië, maar de toestand van mijn schouder hield ik wel steeds in mijn achterhoofd,” zei hij. “Ik maakte eens een vrij harde landing na de sprong van de tafelberg en voelde dat toch meteen in de schouder. Ik ben nu niet zeker of het sterk genoeg en veilig is om te rijden maar ik weet wel dat ik me nu moet laten opereren. Ik was al heel teleurgesteld over 2015 na de GP in Frankrijk , maar nu is het seizoen helemaal voorbij. Ik kan nu alleen maar denken aan 2016.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki