X

Facchetti zwaar gewond in noodlottig ongeval!

Afgelopen dinsdag, 18 augustus, trof noodlot het Italiaanse talent Gianluca Facchetti. De jongeman van vijftien en z’n mecano hielen dinsdag even halt, bij de in Lommel bekende ‘Stop & Go’ van Johan Boonen.

Tijdens hun stop daar zag Gianluca dat hun bestelwagen, zonder bestuurder, weg bolde. In een split seconde maakte de jeugdige piloot van het Di Carli KTM team de beslissing om het voertuig te proberen stoppen. Dit lukte echter niet en Gianluca Facchetti raakte zwaar verwond.

In het ziekenhuis bleek al snel de ernst van de situatie. De voormalig wereldkampioen 65cc ging met spoed onder het mes om de opgelopen geperforeerde darmen te herstellen. De beschadigde stukken darm werden verwijderd, deze operatie verliep voorspoedig. De overige verwondingen zoals het gebroken bekken, werden ongemoeid gelaten in de operatie. Dit vanwege het massaal verloren bloed veroorzaakt door de inwendige blessures en de bijbehorende lage bloeddruk. Als alles goed gaat zullen de dokters het bekken na het weekend opereren.

Z’n ouders die in Italië waren op het ogenblik van het ongeluk, zijn meteen in de mobilhome naar België gereden. Deze mensen reden 15 uur onafgebroken om bij hun zoon te kunnen zijn. Hun zoon, die ondertussen al van het ziekenhuis van Overpelt naar Genk werd overgebracht, ligt momenteel nog steeds in een kunstmatige coma, dit om de pijn draaglijk te maken en het herstel te bevorderen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto Archief: Frederik Van Eeckhoven