X

Gajser kijkt er naar uit om supercross te gaan rijden

HRC Gariboldi rijder Tim Gajser is aan het overwegen om te starten in Anaheim I voor de eerste ronde van de Monster Energy AMA 250SX West Coast series. De Sloveen zit momenteel midden in het gevecht voor de MX2 wereldtitel, maar is toch al met zijn vader plannen aan het maken om naar Californië af te reizen om wat ervaring op te doen voor zijn supercross debuut.

“Het is al een grote droom geweest van als ik nog klein was,”zegt hij. “Ik denk dat elk kind dat begint te crossen wel eens aan supercross denk en te rijden voor een massa mensen die naar de stadions komen in de VS. De hele openingsceremonie en uw naam die word afgeroepen… ik zou het wel willen `Oh, mijn god`. Ik wil het wel eens proberen, mijn vader maakte thuis al een supercross baan voor mij klaar en ik train er al heel wat op.”

Vader, trainer en mentor Bogo staat volledig achter de ambities van zijn zoon en heeft dus al enkele stappen gezet in Slovenië om zoon Tim te helpen voorbereiden voor hij de Atlantische Oceaan gaat oversteken. “Ik ben alles aan het voorbereiden voor de Verenigde Staten,” zei hij. “We gaan al in december om ons daar goed voor te bereiden om te starten in Anaheim I. Thuis heeft Tim een trainingscircuit dat half supercross en half motorcross is en ik ben zeker dat een Amerikaanse rijder het hierop zelfs moeilijk zou hebben”

Tim Gajser traint nu met de CRF450F en supercross rijden staat regelmatig op het trainingsschema, maar is dit al om te kunnen concurreren in de AMA? “Ik heb hier voor wel wat meer training nodig nu,” geeft hij realistisch toe. “Als je een goeie winter hebt en je gaat al in november of december daar rijden op de Amerikaanse circuits, dan denk ik van ja… dat dit wel nodig is. Ik weet dat het een grote cultuurshock is en een andere levenswijze zal zijn om in Amerika te gaan racen, maar ik denk niet dat het een probleem zal zijn.”

Met de eerste Grand Prix die pas eind februari op de voorlopige kalender staat voor 2016 is er weinig kans om een volledig seizoen te rijden in de VS en blijft alles beperkt tot enkele wild-cards. Één van de voorwaarden van Gajser zijn vijfjarig contract met HRC is dat hij de vrijheid heeft om te rijden waar hij wil in de komende jaren. Samen met HRC General Manager Roger Harvey heeft de #243 besloten om ook in 2016 in de MX2 klasse blijft ongeacht hij de titel wint of niet.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Gariboldi Racing