X

Honda geeft Gajser een meerjarig contract

HRC gaat een belangrijke investering doen in de MX2 FIM Wereldkampioenschap motocross door de 18-jarige Tim Gajser een contractverlenging te geven van een vijftal jaar en dus zal de Sloveen in het rood rijden tot met het seizoen 2020. Deze deal word dan ook meteen de langste die de Japanners al wisten af te sluiten.

Deze overeenkomst werd bevestigd in Lommel tijdens de Grand Prix van België en dit is meteen ook een sterk teken dat Honda naar meer succes wilt gaan in de MX2. Sinds ze in 2004 als fabrieksteam terug keerde om zo de titel na een vijftiental jaren terug proberen na te jagen.

Gajser zit momenteel in het Italiaanse Gariboldi Team dat onder de vleugels van HRC valt voor de MX2 klasse en blijft dus de komende vijf jaar ook in aanmerking te komen voor de CRF250RW in hun huidige omgang. Maar in de deal is er ook een optie voor #243 om in de States te gaan rijden (waar hij een ambitie heeft voor Supercross te gaan rijden), maar ook is er doorstroming mogelijk naar het HRC Factory MXGP team waar momenteel Gautier Paulin en Evgeny Bobryshev deel uitmaken.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Honda (Bavo Swijgers)