X

Justin Barcia, Jeremy Martin en Cooper Webb voor team USA!

Het is weer die tijd van het jaar, de hype wordt steeds groter en steeds meer teams worden bekend gemaakt voor de motocross des nations. Onlangs konden jullie hier lezen hoe team Frankrijk zal aantreden in eigen huis met een ijzersterk team, nu kunnen jullie lezen hoe de USA het moeten stellen met een, met alle respect, B-team.

Justin Barcia, Jeremy Martin en Cooper Webb zullen naar Frankrijk afzakken om de kleuren van de Verenigde Staten van Amerika te verdedigen. Just Barcia zal logischer wijs in de MX1 klasse mee rijden. Jeremy Martin mag als potentiële 250 outdoors kampioen en regerend 250 outdoors kampioen mee doen in de MX2 klasse. En Cooper Webb ruilt de 250cc 4-takt machine in voor een dikke 450cc machine om in de open klasse aan te treden.

Ryan Dungey zal er niet bij zijn. Ryan die er de laatste 6 edities bij was is nu genoodzaakt om aan de kant blijven met enkele kleinere blessures. Alsook steekt de RedBull KTM piloot het niet onder stoelen of banken dat het Aldon Baker trainings-programma zwaar geweest is voor hem dit seizoen en die extra week rust echt wel van pas komt.

De Verenigde Staten kunnen hun 23e mxdn titel winnen en 27e landen titel (Trophée en Coup des nations bijberekend). Qua landentitels kunnen ze hiermee op gelijke hoogte komen met België. Maar voorlopig blijven wij dus ook in de geschiedenis boeken nog even het beste motocross land ter wereld!

Tekst: Frederik ‘VePix’ Van Eeckhoven
Foto: Bavo Swijgers/MXLife