X

KEMEA Yamaha Yamalube Race Report GP15: Mantova, Lombardije

Na een teleurstellende thuiswedstrijd in Lommel was de zomerbreak een ideaal moment om de batterijen opnieuw op te laden. Op de Gp van Lombardije in Mantova was dan ook reeds snel te merken dat de KEMEA Yamaha Yamalube rijders heel nuttig gebruik hadden gemaakt van de break. Met een vierde, een zesde en een negende plaats in de eindstand waren er dit weekend drie KEMEA rijders in de top 10 te vinden!

Reeds op zaterdag verliep het vrij goed tijdens de kwalificaties. Damon en Benoit finishten respectievelijk op de zesde en zevende plaats. Brent volgde iets verder op de 14e plaats nadat hij van ver buiten de top 20 moest terugkeren.

In de eerste reeks op zondag kwamen zowel Damon als Benoit goed uit de startblokken. Na de eerste ronde reed Damon op de vijfde plaats, gevolgd door Benoit op de achtste en Brent op de 11e plaats. Damon schoof al snel door naar de vierde stek en moest pas in het tweede deel van de wedstrijd Guillod nog laten voorgaan. Hij kwam als vijfde aan, waarmee hij onmiddellijk zijn beste MX2GP resultaat scoorde. Paturel kwam als zesde over de finish en Brent finishte op de 11e plaats.

Bij de start van de tweede reeks raakte Damon betrokken in een massale valpartij enkele meters achter het starthekken. Hij ging ver achter de rest opnieuw van start en bleef door pushen tot het einde om toch nog 17e te eindigen. Hierdoor werd Damon nog als negende in de eindstand geklasseerd. Brent had een middelmatige start en was de ganse wedstrijd in strijd voor de achtste plaats, waar hij ook finishte. Door de twee regelmatige resultaten werd hij wel nog zesde in de daguitslag. Benoit van zijn kant kende een superstart en reed na enkele bochten op de tweede plaats. In de eerste ronde nog moest Benoit wk-leider Jonass laten voorgaan maar de Fransman beet zich vast in het achterwiel van de Let. Op het einde van de wedstrijd passeerde Gasjer nog beide rijders en uiteindelijk finishte Benoit als vierde in het wiel van Jonass. Hierdoor behaalde Paturel opnieuw een vierde plaats in de eindstand.

In de tussenstand van het WK klimt Benoit op naar de negende plaats. Ook Brent schuift twee plaatsen op en staat nu 13e. Damon staat op de 29e plaats maar reeds slechts 5 GP’s in deze klasse.

Volgend weekend komt het team aan de start van de laatste GP op Europese bodem dit jaar in Assen op het legendarische circuit.

Benoit Paturel: “ Ik ben echt blij met mijn weekend en hoe de dingen momenteel verlopen. Reeds op zaterdag had ik een goed gevoel. Ik was niet tevreden met mijn start en het rijden in de eerste manche, maar ik finishte toch nog als zesde, wat niet slecht was. In de tweede reeks had ik een goeie start en kon ik de wk-leider een ganse reeks volgen. De laatste weken loopt alles echt goed en ik heb het gevoel dat een podium dichtbij aan het komen is. Het doel is om dit jaar nog een podium proberen te behalen, maar het belangrijkste is om zo verder te blijven werken en te blijven verbeteren zoals we nu bezig zijn.”

Brent Vandoninck: “ Het eindresultaat is goed, maar ik ben niet tevreden met de manier waarop ik reed. Ik voelde mij snel uitgeput en kon niet pushen zoals ik wou. Ik had problemen om rijders te passeren en zat vast achter Sterry in de eerste reeks en Jacobi in de tweede reeks. Ik heb mijn tanden op hen stukgebeten en verloor te veel energie in die duels. Maar goed, uiteindelijk heb ik twee deftige resultaten kunnen neerzetten en werd ik zesde in de eindstand, dus zo slecht was het niet. Op naar de volgende wedstrijd!”

Damon Graulus: “ Algemeen gezien was het een positief weekend voor mij. In de kwalificatie probeerden we enkele afstellingen en ik was tevreden met het resultaat. Ik reed een goeie wedstrijd op zaterdag en voelde mij op mijn gemak op de omloop. De eerste reeks was heel goed en ik was tevreden over de snelheid. Hoewel Guillod mij nog passeerde kon ik hem vrij goed volgen en waren de rondetijden vergelijkbaar. Het was een beetje een opluchting om zo’n wedstrijd met een goed resultaat te hebben. Ik weet wat ik kan maar dit was een bevestiging hiervan. Er zijn dit jaar veel dingen gebeurd en het was soms heel moeilijk, maar ik weet dat ik moet blijven vederwerken. In de tweede reeks kwam ik bij de start in contact met Benoit en Seewer en we gingen met een paar hard tegen de vlakte. Ik had aanvankelijk wat pijn aan mijn hooft en mijn nek maar uiteindelijk valt het wel mee. Ondanks dat de motor helemaal geplooid was probeerde ik er toch nog het maximum uit te halen. Op naar Assen nu voor de laatste EMX2 wedstrijd. Het doel is om het seizoen in schoonheid te eindigen. Ik zou graag mijn mekanieker Gino willen bedanken, ook mijn familie, mijn vader voor al de hulp dit weekend en het ganse KEMEA team.”

Foto’s: Bavo