X

Yamaha heeft z’n zaakjes op orden voor 2016.

Het Japanse merk heeft met KEMEA, Standing Construct en het Yamaha Rinaldi team drie ijzersterke teams op hun motoren zitten. Alle drie de teams werken daarnaast ook nog eens keihard en dat levert resultaat. Zo doet Standing Construct met Valentin Guillod volop mee in de strijd om de wereldtitel in de MX2 klasse en ziet het er meer dan goed uit voor Romain Febvre, die op weg lijkt naar de wereldtitel in de MXGP klasse.

Voor 2016 bouwen de blauwe heren verder op de ingeslagen weg. Zo zal Yamaha Rinaldi naar verluidt terug de steun krijgen van Monster Energy. Voor de piloten line-up blijven ze bij het Italiaanse team gewoon rekenen op Jeremy Van Horebeek die onlangs z’n contract met een jaar verlengde en op Romain Febvre.

Het Standing Construct team liet op hun beurt gisteren dan weer weten verder te gaan met Valentin Guillod. De Zwitser zal binnen in het team de overstap maken van de MX2 klasse naar de MXGP klasse. Een verplichte overstap vanwege de leeftijdsregel die geld in de MX2 klasse. De MX2 line-up van het Belgische team zal gaan bestaan uit onze landgenoot Julien Lieber en de Rus Alexandr Tonkov. Al is het voor officieel nieuws over dat laatste wachten tot het Wilvo Nestaan Jacky Martens team de Rus officieel vrijgeeft.

Het andere Belgische Yamaha team, KEMEA Yamaha investeerde nog niet zo lang geleden in de toekomst door Brent Van Doninck voor drie jaar te verlengen. Een goede keuze want we hoorde links en rechts dan er zeker kapers op de kust waren gesignaleerd. Naast Brent, zal de beloftevolle Fransman Benoit Paturel z’n nog t.e.m. 2016 lopende contract vervolledigen.

Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: Bavo