De Dycker terug naar Suzuki ???

De Dycker terug naar Suzuki ???
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

Één van de grootste geruchten vorige week in de paddock van Leon in Mexico draaide rond een verrassende terugkeer van Ken De Dycker naar het Rockstar Energy Suzuki Factory team voor 2016. De 31-jarige De Dycker staat als vanaf de Duitse GP langs de zijlijn met een schouderblessure waar hij trouwens ook een operatie voor moest ondergaan, heeft via sommige mediakanalen laten horen dat hij nog een tweetal jaar in de MXGP wil blijven.

De Dycker heeft al reeds verrassend zijn fitness terug opgepakt om Kevin Strijbos te gaan vervangen voor Team Belgium in de Motocross of Nations dat plaats heeft in het Franse Ernee. Dit zal vrij zeker dan ook zijn laatste optreden gaan worden op de Factory KTM. De Dycker was dan ook wat van de kaart verdwenen na wat fysieke problemen met de ingreep aan de schouder na Teutschenthal en een gebroken pols in het begin van het seizoen.

7587

De lange Belg zou dus kunnen klaar zijn om een nieuwe inval beurt te doen voor het Suzuki team dat zijn basis heeft in Lommel. Eerst werd er gedacht aan de Fransman Steven Frossard voor volgend seizoen, maar omdat voormalig vice-wereldkampioen de dag nadat hij zijn contract ondertekende crashte tijdens de Grand Prix van Lombardia en nu blijkbaar toch onzeker is over het volledige herstel aan de beschadigde ruggenwervels. Er word trouwens ook verwacht dat Suzuki en Sylvain Geboers (GPR Groep) tijdens de EICMA show -Milaan in November de aankondiging gaat doen van de overname door Stefan Everst. Dus zijn ze op zoek naar een teamgenoot voor Strijbos die toch wel de nodige ervaring heeft op het hoogste niveau voor 2016.

De Dycker reed al twee seizoenen met de RM-Z450 in 2008 en 2009 en eindigde dan ook derde in het wereldkampionschap.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki

Uw reacties