X

Eén puntje voor Robin Bakens in Assen!

Net zoals het gehele CreyMert racing team stond ook Robin Bakens aan de start van het EMX250 in Assen. De Belg had in Lommel een mooi resultaat laten optekenen in de tweede manche, waar hij een 13e plaats bij elkaar reed. In Assen verliep het echter een tikkeltje minder en moet hij naar huis met één puntje.

De problemen begonnen al op zaterdag tijdens de trainingen, net wanneer de vrije training gedaan was en de tijds training begon, begon de motor een beetje te spruttelen. Om geen risico’s te nemen reed Robin binnen om over te stappen naar de reserve motor, echter dat nam hem wat uit het ritme en zette hij een 33e tijd neer.

7 uur later stond de eerste manche op het programma, op een circuit dat totaal veranderd en stuk gereden was had Robin wat tijd nodig om aan te passen, die tijd kreeg hij echter niet. Met de start was de reactie niet wat het moest zijn en zo goed als laatste kwam hij van het starthek weg. Gezien het smalle circuit was het de eerste ronden kwestie van uit de problemen te blijven. Na een tamelijk goede race ging het na een kwartier wedstrijd fout. Bakens probeerde het tempo op te drijven, maakte een foutje en viel. Hierdoor was het ritme totaal gebroken en de moed was Bakens hem tot in zijn Falco botten gezakt, na uiteindelijk nog een foutje was een 31e plaats het resultaat.

In de tweede manche op zondag ging het al meteen beter vanaf de start, de CreyMert Racing Honda schoot uit de startblokken als een raket en ondanks de mindere keuze aan het starthek wist Bakens rond een 20e plaats uit de eerste paar bochten te komen. Meteen werd er werk gemaakt om verder naar voren te rijden, het was duidelijk, Bakens voelde zich beter in zijn vel dan op zaterdag. Echter het hoge tempo in het begin van de manche kostte Bakens enkele plaatsen op het einde van de reeks, maar met nog een ultiem slot offensief kon er nog een puntje gescoord worden. Dankzij dit puntje eindigde Bakens als 26e algemeen.

Robin Bakens: “Het was niet simpel, zowel in de training als in de eerste manche liep het een beetje mis. In de eerste manche was mijn setup niet wat het moest zijn en het was echt zoeken naar een ritme na zo’n slechte start. Gelukkig heeft de CreyMert Racing crew er veel werk in gestoken om de motor aan te passen voor zondag en dat heeft geloond. Na mijn prestatie in Lommel kan ik niet blij zijn met dit ene puntje, maar het lucht toch een beetje op dat ik zelfs tijdens zo’n moeilijk weekend een punt kan scoren. Uiteraard kon ik dit niet alleen en wil ik graag iedereen bedanken die dit voor me mogelijk heeft gemaakt!”

Foto’s: Gino Maes