X

Julien Lieber ‘geschrokken’ over Pauls Jonass zijn crash…

Red Bull KTM rijder Pauls Jonass is nog steeds strijdvaardig voor de titel in het Wereldkampioenschap MX2 na zijn opmerkelijke crash die hij maakte tijdens de tweede reeks van de Grand Prix van Leon (Mexico) afgelopen zondag. Deze spectaculaire val is dan ook meer dan 100.000 keer bekeken op het MXGP Youtube-kanaal en dat is bijna het dubbele van toen de achttien jarige Let een soort gelijke chrash maakte tijdens de Grand Prix van Zweden in de maand juli.

De eerste achtervolger achter de KTM man was Standing Construct Yamaha Yamalube rijder Julien Lieber die meteen ook de dicht bij zijnde toeschouwer was op dat moment. “Ik zat net achter hem en ik dacht van wat is me dat allemaal,” Maar ook Lieber vloog tijdens de Grand Prix van Thailand (Nakonchaisri) in het begin van het seizoen al eens letterlijk door de lucht. “

“Toen ik hem zo zag vliegen dacht ik dat kan niet mogelijk zijn. Hij ging helemaal over het stuur. Het was veel spectaculairder dan mijn crash in Thailand en de zijne in Zweden. Ik heb nog nooit een crash als deze gezien.”

Jonass was wel nog in staat om zijn KTM uit het struikgewas en cactussen te halen en na een lange pitstop terug de race te hervatten. Hij eindigde tenslotte nog als dertiende. “Het was best wel eng,”zei hij. “Ik had al iets dergelijks meegemaakt in Zweden en kon toen gewoon niet verder rijden. Toen ik in de lucht hing schreeuwde ik ‘Oh s**t!!! En… toen lag ik op de grond. Ik ben zeer gelukkig dat ik OK ben. Het was echt een grote crash en kon gemakkelijk hierdoor wel wat breuken kunnen opgelopen.”

Jonass moet nu in Glen Helen proberen Tim Gajser te verslaan die toch al een voorsprong van negentien punten heeft. KTM zou dan al vanaf 2008 op titelkoers blijven en dan zal Jonass hun zesde kampioen al kunnen worden in deze periode.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM