KEMEA Yamaha Yamalube Race Report – GP18 Glen Helen

Het mythische circuit van Glen Helen was afgelopen weekend het decor van de laatste GP van 2015. In het mekka van de Amerikaanse motorcross scene mochten de rijders aan het Amerikaanse publiek tonen dat ook het WK een stevig kampioenschap is.

Na de podiumplaats van Benoit vorige week in Mexico en deze van Brent in Assen waren de KEMEA piloten erop gebrand om het seizoen in schoonheid af te sluiten.
Benoit zag zijn kansen echter sterk slinken op zaterdag toen hij in volle vlucht afstapte op één van de grootste sprongen van het circuit. Hij bezeerde zich aan de enkels maar gelukkig viel de pijn nog mee en kon hij aan de wedstrijden deelnemen mits enkele pijnstillers. Brent finishte op de 11e plaats op zaterdag.

Tijdens de eerste manche op zondag kwam Brent ten val en verloor enkele plaatsen. Naarmate de reeks vorderde begon hij steeds beter te rijden en hij kwam als 14e over de finish. Benoit verbeet de pijn en kon niet op zijn volle capaciteiten rijden. Hij finishte net voor Brent op de 13e stek.

In de tweede reeks kende Brent een betere start. Hij reed na enkele ronden op de achtste plaats en leek goed rond te gaan. Even later kreeg Brent echter opnieuw af te rekenen met pech. Mede door de tropische temperaturen kregen de motoren het zwaar te verduren en Brent moest de wedstrijd verlaten. Benoit knokte zich andermaal een weg naar de top 10 en kwam als 9e over de streep.

In de daguitslag werd Benoit 10e en Brent 20e. In de eindstand van het WK dit jaar behaalt Benoit met een negende plaats de eerste top 10 notering voor het team in het WK. Brent finisht ondanks enkele wedstrijden gemist te hebben op de 13e plaats in het WK.

Brent Vandoninck: “Ik ben wel teleurgesteld om het seizoen op deze manier te beëindigen. De omloop hier was geweldig maar ik heb niet gereden zoals het zou kunnen. Ik was op zaterdag wat op de dool om te wennen aan het parcours maar in de wedstrijden ging het steeds beter. In de eerste manche ging het na mijn val beter. Ik reed beter rond maar was op het einde compleet leeg door de hitte. In de tweede manche zat ik vrij goed tot ik problemen kreeg met de motor. Niet leuk maar ook dat is motorcross. Nu wordt het uitkijken naar volgend jaar. Ik word komende donderdag geopereerd aan de knie, dan wordt het belangrijk om zo goed mogelijk te revalideren en mij klaar te stomen voor volgend jaar.”

Benoit Paturel: ” Na mijn crash in de kwalificatie wist ik niet of ik ging kunnen rijden op zondag. Mijn enkel deed vrij veel pijn maar na enkele pijnstillers en een stevige tape lukte dit wel. De resultaten zijn niet fantastisch, maar gezien de omstandigheden ben ik blij dat ik twee maal heb kunnen finishen. Ik had erg veel geluk met de crash, dus het is goed dat ik geen grote blessures heb opgelopen.”