X

Max Nagl heeft een moeilijke periode gehad na zijn blessure.

Met tweemaal een zesde plaats maakte de Red Bull IceOne Husqvarna’s rijder Max Nagl afgelopen weekend in Assen weer een stap voorwaarts. De Duitser vertelde na afloop in de paddock dan dit toch wel één van de moeilijkste periode uit zijn carrière geweest is. Zeker nadat hij zes Grand Prix met de rode plaat rond reed, winnaar van drie wedstrijden was en vijfmaal in de eerste zes GP’s mee op het podium stond tot hij met een blessure aan de kant stond. Een gebroken enkel in de kwalificatie voor de Grand Prix van Duitsland maakte een einde aan zijn ambities en zo moest hij een viertal wedstrijden aan de kant blijven. Maar sinds zijn terug keer tijdens de GP van Lombardia drie weken geleden probeert de 28-jarige alles terug wat op de rails te krijgen.

“Op zaterdag was het echt een ramp omdat ik me niet goed voelde op de baan. We veranderde zoveel aan de set-up dat we uiteindelijk terug naar de oorspronkelijke afstelling gingen. Ik worstelde mentaal ook wel wat omdat ik het seizoen zo goed begon en dan moest stoppen door deze blessure. Ik wilde al terug komen in Zweden, maar de artsen zeiden “nee”. Ik wilde terug gaan trainen en in Tsjechië terug komen, maar ze zeiden terug nee. Het leek of ik telkens weer een tik kreeg en dat bracht me mentaal naar beneden,” zei hij.

“Mantova ging goed op zaterdag, maar zondag maakte ik teveel fouten, zeker omdat mijn voorbereiding nog niet zo goed was de laatste paar weken,”voegde hij er aan toe. “Het was moeilijk om van het rijden te kunnen genieten.”

Vastberadenheid kwam er in de vorm van IceOne Team Manager Antti Pyrhonen op zaterdagavond in Assen. “Ik had een heel goed gesprek met Antti op zaterdag over alle soorten dingen en vooral over mijn mening, ik was dan ook op zondag een stuk beter en pakte tweemaal een zesde plaats wat wel OK was. Ik miste een beetje de snelheid en de fysieke conditie, maar ik ben blij dat ik geen fouten maakte.”

Nagl zal de laatste twee Grand Prix’s gebruiken om zijn snelheid wat op te drijven om zo goed mogelijk aan de 2016 test te beginnen met de FC450. Husqvarna is al actief met de FC250 in de MX2 sinds de vierde GP dit jaar, toch wilde Nagl die overstap nog niet maken en voelde zich dan ook nog goed op het ’15 model. Maar nu is hij er wel klaar om over te schakelen. “We hebben een plan om na de Motocross of Nations zeker een tweetal weken te gaan testen met de ‘16 motor.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Husqvarna Images