X

Simpson goed op weg naar de vierde plaats in het WK

Groot-Brittannië toonaangevende en tevens Hitachi Construction Machinery Revo KTM rijder Shaun Simpson, staat op de rand van bevestiging voor de vierde plaats in het 2015 FIM wereldkampioenschap MXGP dat gelijk is aan zijn persoonlijk record van 2008 in de MX2 klasse. Het word meteen ook zijn hoogste notering met het invoeren van de MXGP klasse in 2011.

Met drie podiumplaatsen en twee Grand Prix zeges, plus daarbij dat hij ongeslagen was op Britse bodem waar hij ook de titel pakte en zijn debuut in de AMA National met een vierde plaats in Unadilla. Is het voor de 28-jarige wel een uitstekend seizoen. Simpson zijn goeie prestaties heeft dan ook geleid dat hij van het 2015 450SX-F materiaal verhuisde naar de volledige Factory motor `16 die aanvankelijk door Ken De Dycker werd gebruikt.

Simpson heeft nu een 39 punten voorsprong op de Red Bull IceOne rijder Max Nagl voor we de laatste GP van het seizoen aanvangen. We vroegen dus aan de `prive rijder` om wat commentaar na de persconference afgelopen zondag in Mexico waar hij als tweede eindigde achter Romain Febvre. Zeker over zijn gevoel nu hij waarschijnlijk in de top vier zal finishen en nu dat er toch wel wat meer factory riders aan de start stonden dan in het verleden al geweest is.

“Het is een enorme prestatie eigenlijk” zegt Simpson. “Mijn doel aan het begin van het seizoen was top vijf maar kon niet echt geloven dat ik het wel kon waarmaken. Ik had een heleboel harde en zware races net buiten de top tien. Maar op het einde van het seizoen voelde ik me sterker worden en eindigde ik ook op het podium en dat was geweldig (ik voelde wel dat ik in Mantova ook het podium had moeten halen en dat zou dan vier op een rij geweest zijn). Maar met wat geluk pak ik die volgende week wel.”

“Het zou leuk zijn om zo volgend seizoen binnen te stappen, wanneer ik bij KTM kan blijven,”voegde hij er aan toe, dit met het feit dat hij heeft toegezegd gekregen om zeker volledige ondersteuning uit Mattighofen te krijgen voor 2016 en naar verluid met Steve Turner’s Wilvo Forkent KTM set-up. “We ontwikkelen de motor op het zelfde moment en daarom gaan we met een grote glimlach de winter in.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM