X

Aleksandr Tonkov naar Standing Construct Yamaha in 2016

Het hing al een tijdje in de geruchtenmolen maar Yamaha heeft nu bevestigd dat Aleksandr Tonkov volgend seizoen zal uit komen voor het Standing Construct Yamaha Yamalube team in de MX2 klasse. Hiermee zal de Rus Tonkov de nieuwe teamgenoot gaan worden van onze landgenoot Julien Lieber in de MX2 klasse op de YZ250F.

Het Standing Construct Yamaha Yamalube team brengt buiten deze twee rijders in de MX2 klasse, ook Valentin Guillod aan de start op de YZ450F in de MXGP klasse. De Zwitser die goed was voor drie Grand Prix zeges in de MX2, moet nu de verplichte overstap maken naar de MXGP klasse door de leeftijdsgrens van 23 jaar in de MX2.

Teammanager Tim Mathys : “Aleksandr had een goed gevoel met Yamaha en we zijn dan ook blij dat we hem benaderd hebben voor onze plannen in 2016. Ik denk dat hij een rijder is die nog veel verder kan ontwikkelen en progressie kan blijven maken. We weten dat hij het potentieel heeft om podiums en overwinningen te behalen. Het is weer een sterk teken voor het team dat zo een rijder van zijn kaliber voor ons wil rijden en zo verder aan de ontwikkeling van Yamaha wil werken.”

Tekst : @Kris…
Foto : Yamaha