X

Coldenhoff in November voor het eerst op de KTM

Na een succesvol “Rookie Year” in zijn allereerste FIM Motocross World Championship MXGP en met het laatste weekend voor Rockstar Energy Suzuki Europe Team tijdens de Motocross of Nations is Glenn Coldenhoff nu klaar voor de donkere schaduw van geel en zo zijn rol te gaan innemen bij het oranje van Red Bull KTM om zo teamgenoot te worden van Tony Cairoli.

De 24-jarige Nederlander zal over een maand beginnen met de 2016 testen voor het KTM Factory team, maar eerst pakt hij een korte pauze om te herstellen van zijn eerste seizoen in de MXGP klasse. Maar ook van een kleine blessure aan zijn rechterschouder wat hem toch wel belemmerde om voluit te gaan in Ernée.

“Eerst ga ik met vakantie met mijn familie in New York en vervolgens zullen we beginnen met het testen in het nieuwe team begin November,” zei Glenn. “Aan het einde van de maand zal ik nog een grote Nederlandse beach race rijden en dat zal meteen mijn eerste verschijning zijn op de KTM.”

Nu Tommy Searle na amper een jaar het team moest verlaten en Cairoli nu al aan het testen is met het oog op de besturing van de 450SX-F in 2016, is er ruimte voor de Letse GP winnaar om de 350SX-F ook eens aan de tand te voelen. Maar echter laat de ‘259’ uitschijnen dat hij liever zich wil koppelen met Cairoli op de grotere machine. “Normaal gesproken moet het de 450 motor worden. Ik ga zeker de beide testen, maar heb er nu al een jaar op de 450 opzitten en denk dus dat ik op deze motor zal blijven.”

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Suzuki