X

Lieber tot eind van het jaar aan de kant door heupoperatie

Julien Lieber begon het 2015 FIM Motocross World Championship MX2 met zijn allereerste podium uit zijn carrière op de Standing Construct Yamaha Yamalube YZ250F in Qatar. Een week later in Thailand maakte hij een enorme crash in de eerste reeks en met nog wat verschillende incidenten door het seizoen heen leidde er toe tot wat problemen met de lies en de heup op het einde van het seizoen. Maar toch leidde hij België mee naar de top drie in het eindklassement van de Motocross of Nations.

Lieber die afgelopen zaterdag in Ernée ook een enorme crash maakte bij het nemen van de triple, moet nu toch een operatie laten ondergaan aan de beide kanten van zijn bekken waardoor hij elke test voor 2016 zal moeten missen en bijna out is tot met nieuw jaar.

“Elke keer als ik mijn been strek doet het pijn en ben dan ook blij dat het seizoen afgelopen is. Het was een moeilijk seizoen met een heleboel blessures,” zei de 21-jarige Lieber tijdens de Motocross of Nations in Frankrijk, waar hij met zijn twaalfde plaats toch het Belgisch team heeft geholpen aan een podiumplaats, wat meteen ook zijn tweede podium op rij was in de MXON met Team Belgium.

“Ik zal op 14 oktober een operatie ondergaan en dan zal ik twee maanden moeten stoppen, dat was voorzien voor één kant, dus zal ik waarschijnlijk nog wat langer uit zijn. Er is een deel dat zal moeten gereinigd worden (te vergelijken zoals een kapotte meniscus in de knie), maar nu moet ik terug op controle om te zien wat het probleem is aan de andere kant! Ik hoop dat ik volledig klaar zal zijn voor Qatar.”

Deze week kondigde Yamaha al aan dat Alex Tonkov teamgenoot gaat worden van Julien Lieber voor 2016 in het Standing Construct Yamaha team.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: CDS