X

Monster Energy sprak met Desalle over zijn Kawasaki overstap

MXGP ster Clement Desalle heeft gezegd dat er toch wel een heleboel beraadslaging vooraf is gegaan toen hij de beslissing had genomen om het Rockstar Energy Suzuki World MXGP te verlaten voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team waar hij de komende twee jaar voor heeft getekend. De Belgische rijder praat voor het eerst over deze move dat al sinds juli in het Grand Prix paddock de ronde deed en eindelijk officiële is aangekondigd door Kawasaki eerder deze maand.

“Ik nam echt mijn tijd om te kiezen en bekeek het aan beide kanten,” openbaart hij tijdens een interview voor Monster Energy op de volgende link : Monster Energy

“Het voelde aan om op het juiste moment te veranderen en een nieuwe lucht te gaan op snuiven. Deze gelegenheid komt niet zo vaak voor in een carrière van een rijder.”

Desalle is de enige rijder buiten voormalig wereldkampioen Tony Cairoli die elk seizoen vanaf 2009 een Grand Prix gewonnen heeft in de premier klasse. Hij is dan ook al op titeljacht in de MX1/MXGP vanaf 2010 tot 2015 op de fabrieks RM-Z450 maar werd nu benaderd door Kawasaki en hun sponsorde energie drankje om de ‘25’ in hun kleuren te krijgen.

De 25-jarige Desalle verwacht dat hij eind van deze maand terug op de motor zal zitten nu hij bijna volledig hersteld is van zijn schouderoperatie. Het herstel vordert heel goed als ook zijn conditie en het is dan ook maar een kwestie van weken. “ Als ik op deze manier kan blijven verder werken dan hoop ik tegen eind oktober of begin november terug op de motor te zitten, dat is toch mijn doel,” zei hij in het zelfde artikel voor Monster Energy.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Monster Energy Kawasaki Racing Team