X

ONK 125cc: Nog 4 titelkandidaten!

De 125cc klasse wint dankzij het goed georganiseerde EMX125cc kampioenschap steeds meer aandacht. En geheel terecht vinden wij hier bij MxMag. Niet alleen kan je er vanuit gaan dat deze jonge wolven er 110% zullen voor gaan in elke wedstrijd waarin ze starten, maar telkens weer opnieuw zijn er talloze duels te vinden in deze klasse. Ook in het ONK zal het vuurwerk brengen tijdens de seizoen finale in Mill!

In de top-5 zien we iedereen op minder dan 50 punten van elkaar verwijderd, dan zou je er van uit gaan dat je nog 5 titelkandidaten hebt, maar één van hen stapte na het behalen van de Europese 125cc titel meteen op naar de MX2 motor. Zo zullen we Jorge Prado Garcia, momenteel 3e in de ONK kampioenschap aan het werk zien in de MX2 klasse in Mill. De andere 4 daarentegen zullen de gas helemaal open zetten op hun vertrouwde 125cc 2-takt machine.

De stand in het 125cc kampioenschap toont perfect aan hoe Internationaal het Open Nederlands kampioenschap is, met Conrad Mewse is het een Brit die de rangen leid, dit voor de Belg Cyril Genot, de eerder vernoemde spanjaard Jorge Prado Garcia, eerste Nederlander Noud Van Kraaij en nog een Belg Jago Geerts. Wie hier de titel pakt valt af te wachten met slechts een verschil van 11 punten tussen Mewse en Genot zie ik hier een tweestrijd aankomen met Geerts als eventuele beslissende factor.

Klik hier voor een volledige tussenstand.

Tekst & Foto: Frederik Van Eeckhoven