X

Tal van toppers aan de start tijdens de RES Axel 2- & 3-uurs wedstrijd!

Aanstaande zondag, 25 oktober, is het zo ver. Dan staan de traditionele RES Axel 2- & 3-uurs wedstrijden op het programma. De 2-uurs wedstrijd zal zijn voor de jeugd op de 65 en 85cc, maar ook is er een dames team van 125cc piloten ingeschreven. En bij de 3-uurs wedstrijd kunnen ze in Axel ieder jaar weer rekenen op de top teams van Walter Haentjens met AMC Evergem en ook nog tal van andere kleppers die samen met hun snelle vrienden een snel teampje bij elkaar knutselen.

In de 2-uurs wedstrijd zijn er in totaal 14 teams ingeschreven, mocht u het dus willen is er nog steeds de mogelijkheid om uw in te schrijven voor deze wedstrijd. Een team bestaat uit minstens 2, maximum 3 piloten. Ook hier heeft Walter Haentjens een knap team bij elkaar gezocht, zo zal hij Emilio Vannieuwhuyze samen met Avo Tack de baan op sturen en dit onder de naam van AMC Evergem. Dit duo liet in de Belgische wedstrijden al zien dat ze talent hebben en een stukje gas kunnen geven. Maar ook het EMD team ziet er sterk uit, Scott Smulders en Eloy Van Rijkevorsel zijn het ook gewend van in het zand vol gas te gaan. En Richard de Beer van Grizzly racing komt met een team waarin zijn zoon Ryan de Beer samen met Jens Walvoort en Daily van de Ketterij zal aantreden. Dit drietal heeft zonder twijfel het voordeel ten opzichte van AMC Evergem en EMD dat ze één piloot meer hebben. Dit kan naar het einde van de wedstrijd toe beslissend zijn. Ook al de andere teams zien er sterk uit en zonder twijfel zal het team dat de RES Axel 2-uurs cross wilt winnen er een 2-uur lange strijd voor moeten leveren.

In de startlijst van de 3-uurs wedstrijd zien we 3 AMC Evergem teams staan. Eén daarvan is al ingevuld met Nick Triest, Jeffrey Dewulf en Pascal Bal, zonder twijfel een team dat zal mee dingen naar de overwinning. Het tweede team zal bestaan uit Greg De Meulemeester, Gian Carlo Buijs en Jeremy Coen. Het team met het nummer 4 is ook eentje om in het oog te houden. Thuis rijder Roy Gijsel zal aantreden met Marc de Reuver en Yentel Martens. De ‘Brakka boys van in de buurt’ is ook een team dat gezien zal worden, met kersvers NK 125cc kampioen Nick Horsten, Jordan Lee Van Maaren en Steven Ovaa hebben zij een sterk team in de breedte. En wat te zeggen over het MC Mikkola 1 team? Thuisrijder Mark Boot samen met Jochem Walckiers en Matthias Van Roy, dat is ook een team dat mee doet voor het podium. Alsook zien we WMX GP winnaar Nancy Van de Ven samen aan de start komen met Brian Vermeulen, beide weten de gas goed staan!

De 2-uurs wedstrijd start om 10 uur en de 3-uurs wedstrijd om half twee. Het zal een droge oktoberdag worden, maar een dikke jas is wel aangeraden. Entree is gratis!!

Tekst & Foto: Frederik Van Eeckhoven