X

The Stewart Boys winnen Red Bull Straight Rhythm 2015

(L-R) Brothers Malcolm Stewart and James Stewart celebrate after winning at Red Bull Straight Rhythm at Fairplex at Pomona in Pomona, California, USA on 10 October 2015.

De Stewart broers hebben in Pomona-Carlifornia de tweede editie van de Red Bull Straight Rhythm op hun naam gezet. James Stewart die bijna een jaar uit competitie was pakte de zege in de Open Class nadat hij ken Roczen versloeg in de finale. De jongere broer Malcolm Stewart pakte de zege in de Lites Class waar hij de betere was van Shane McElrath in de finale.

James Stewart moest in de Open Class eerst voorbij Nick Schmidt en Josh Hansen om dan in de halve finalen tegen over een ook erg sterk rijdende Ryan Dungey uit te komen. Deze halve finale was wel één van de hoogte punten van de dag, want zowel Dungey als Stewart wonnen elk een run en dus moest er een derde en beslissende run worden gereden. In deze run toonde de winnaar van vorig jaar James Stewart zich de snelste en zo kwam hij dus in de finale te staan tegen Ken Roczen. De Duitser legde ook een heel parcour af en moest voorbij Tevin Tapia, Andrew Short en tenslotte Justin Brayton om in de finale te geraken. We gingen dus een finale in met James Stewart en Ken Roczen. Stewart pakte de eerste run voor zijn rekening en dus moest Roczen zeker de tweede run winnen om nog kans te maken op de overwinning. Maar Roczen maakte in het begin van deze tweede run een foutje en was meteen zijn ritme kwijt. Roczen zag er meteen het nut er niet meer van in en zo reed James Stewart onbedreigd naar zijn tweede zege in deze Red Bull Straight Rhythm.

In de Lites Class was het dus Malcolm Stewart die de zege pakte nadat hij eerst voorbij Matt Bisceglia en Jordon Smith kwam, om zo in de finale tegen Shane McElrath uit te komen. In deze finale leek Malcolm Stewart toch wat sterker te zijn dan Shane McElrath en zo kregen we ook een Stewart op het hoogste podiumtrede in deze Red Bull Straight Rhythm voor de Lites Class.

Test : @Kris…
Foto/Video : Red Bull Straight Rhythm