X

Christophe Pourcel doet Frans publiek vieren!

De tweede dag van de Lille Supercross mocht emotioneel dan misschien wel een heel stuk minder geladen zijn dan de eerste, als het over spanning ging moesten beide dagen niet voor elkaar onderdoen.

Daarvoor deed ook de SX2 Klasse z’n duid in het zakje. Alle ogen waren voornamelijk gericht op Maxime Desprey de regerende ‘Prince of Lille’ en de winnaar van dag één. En deze maakte de favorieten rol opnieuw waar. Teamgenoot Darian Sanayei mocht nog op kop starten maar toen deze even in de fout ging in de zandbocht vond Maxime Desprey het meteen genoeg geweest. Hij nam de leiding en gaf deze niet meer af, achter hem zagen we wel een leuk gevecht ontstaan tussen o.a. Brian Hsu, Florent Richier, Thomas Do en Alexis Verhaegen. De verrassende en snel lerende Brian Hsu hield al deze ervaren supercross specialisten af en finishte knap tweede voor Florent Richier.

In de tweede SX2 finale zagen we een kopstart van Adrien Lopes, toch was het rijk van de KTM piloot snel uitgezongen toen eerst Florent Richier en na enkele ronden ook nog Maxime Desprey en Thomas Do hem voorbij vlogen. Florent Richier en Maxime Desprey gingen nog een duel aan voor de overwinning, maar laatst genoemde wist tevens ook dat hij voldoende had aan deze tweede plaats om de titel van ‘Prince of Lille’ te prolongeren. Florent Richier won dan ook voor Maxime Desprey en Thomas Do. Achter dit drietal finishte de twee wildcards Darian Sanayei en Brian Hsu. Voor het algemene klassement zagen we Maxime Desprey met 1-2-1-2 de maat nemen van Florent Richier en Thomas Do.

In de SX1 klasse was het uitkijken naar o.a. Cooper Webb, Christophe Pourcel en de winnaar van gisteren Weston Peick. In de Superpole liet Christophe Pourcel al meteen met een buitenaardse tijd zien dat hij een man was om met rekening te houden, Dylan Ferrandis deed dit met een tweede tijd kort na Christophe Pourcel en voor Cooper Webb en Weston Peick ook zien dat hij zeker niet een te onderschatten figuur was!

En het Franse publiek kreeg waar voor z’n geld! Want van zodra het hek viel in de main-event was het niemand minder van Christophe Pourcel die de leiding nam en dat in eerste instantie voor Fabien Izoird, Valentin Guillod en Malcolm Stewart. Een uit de achtergrond bezeten terug komende Cooper Webb rolde iedereen één na één op tot hij uitkwam op de tweede plaats. De Amerikaanse concurrent van de Franse maar tevens ook één van de chouchou’s van het publiek deed er alles aan om Christophe Pourcel terug te halen. Maar de Star Racing Yamaha piloot beet z’n tanden stuk op het hoge en foutloze ritme van CriCri! Cooper Webb probeerde en trachtte alles maar ging uiteindelijk zelf zwaar in de fout. Daarna was het aan Malcolm Stewart om de kloof op de controlerende CP377 te dichten, maar de Geico Honda kwam niet dichter dan een tweetal seconden en ging net zoals z’n landgenoot ten gronden in z’n geestesdrift. De val van de Honda piloot schudde de overal uitslag van ‘King of Lille’ grondig door elkaar. Want hierdoor lag de weg vrij voor een tweede plaats van Weston Peick en de bijhorende titel ‘King of Lille’, een streep door de rekening van elke Christophe Pourcel fan die tot op die moment op weg leek om zichzelf op te volgen als laatste Franse winnaar sinds 2006. Géén overal overwinning dus maar wel een main-event overwinning en dat was alreeds voldoende om de Fransen uit hun dak te laten gaan, dat Fabien Izoird als derde het podium van de main-event op zondag vervolledigde maakte het feest helemaal compleet!

King of Lille: 1. Weston Peick (1-2), 2. Christophe Pourcel (3-1), 3. Cooper Webb (2-5)
Tekst: Matthias Van Eeckhoven – Foto: CDS