Gregory Aranda begint de ADAC SX Cup perfect in Stuttgart!

Gregory Aranda begint de ADAC SX Cup perfect in Stuttgart!
Decrease Font Size Increase Font Size Text size Print

De Fransman Gregory Aranda is goed aan het Duits supercross kampioenschap, ook wel gekend als de ADAC SX Cup, begonnen. Rijdende met het nummer één als titelverdediger op een Monster Energy Pfeil Kawasaki wist hij op zowel vrijdag als zaterdag de SX1 klasse te winnen.

Vrijdag
In de finale op vrijdag zien we enkele mooie namen aan de start staan, naast Aranda kan het publiek in Stuttgart ook vol bewondering kijken naar de Amerikanen Jace Owen, Austin Politelli en Ben Lamay. Van Europese kant zijn Mateo Bonini, Charles Lefrancois en Harri Kullas de interessantste namen. In de start is het op z’n Suzuki Jace Owen die de kop neemt voor Politelli en Bonini. Titelverdediger Aranda moet zich voorlopig tevreden stellen met een 4e plaats, echter algauw begint de Fransman op te schuiven naar het front. In ronde 4 dan is het Jace Owen die een foutje maakt en valt, dit op een sectie die hij alleen triple, triple kon nemen. Door dit foutje is het Politelli die de leiding over nam voor Aranda. Na halfweg wedstrijd begint ook Arande de triple triple sectie van Owen te springen en zet hij zo zijn ultieme jacht in op Politelli. Met nog slechts enkele ronde te gaan zet Aranda de aanval in op Politelli en meteen was de eerste prik de goede. De Fransman wint de SX1 finale op vrijdag voor Austin Politelli en Jace Owen.

Zaterdag
Tijdens de finale op zaterdag kunnen we niet alleen rekenen op dezelfde toppers als daags ter voren, ook nog andere toppers als Kyle Chisolm en meervoudig SX Goes winnaar Jack Brunell hebben zich ditmaal kunnen vrijwaren van pech en de finale bereikt. Wederom is het Jace Owen met een pracht van een kopstart, gevolgd door Harri Kullas, Austin Politelli en de rest van het pak. Ook Gregory Aranda heeft een déjà vu moment, hij moet wederom terugkomen van buiten de top-5. Om het déjà vu moment nog meer aan te sterken is het wederom Jace Owen die er bij gaat liggen en zo zijn leidersplaats weg geeft aan Politelli die al kort werk had gemaakt van Kullas, Aranda schuift door naar plaats 3. Nog geen ronde later gaat ook Arande voorbij aan Kullas en krijgen we weer de twee strijd Politelli-Aranda. Wederom is het Aranda die aan één prik genoeg heeft, op de whoops is de Fransman sneller dan Politelli en zo neemt hij de leiding over. Winnaar van deze finale en meteen koning van Stuttgart met een perfecte score is Gregory Aranda!

SX2
In de SX2 kregen we niet meteen bekende namen aan de start, echter kunnen deze deelnemers één voor één wel goed supercrossen. De beste indoor specialist van allen is de Spanjaard Ilker Larranaga Olano, hij won 3 van de 4 manches en wist in de andere 6e te finishen. Dat was genoeg om prins van Stuttgart te worden. Op de tweede plaats kregen we de Duitser Stephan Büttner die twee keer tweede, een keer derde en een keer vierde wist te finishen. De Canadees Kade Walker mocht als derde het podium op. Hij had genoeg aan twee vierde plaatsen, een derde en een tweede plaats.

Resultaten
SX1 Koning van Stuttgart
SX2 Prins van Stuttgart

VOD: Vrijdag

VOD: Zaterdag

Tekst: Frederik Van Eeckhoven
Foto: Greg Korner

Uw reacties