X

Honda 150 European Championship kalender 2016

Youthstream en Honda zijn het er samen over eens om terug jong talent de kans te geven in de wereld van de motocross volgend seizoen. Hiermee krijgen we dus opnieuw een Honda 150 European Championship op de kalender in 2016. De Honda 150 series worden dus terug gelijktijdig met een wedstrijd van de MXGP georganiseerd en zal bestaan uit vijf wedstrijden. Daarbij voorziet Honda nog eens extra een tweetal trainingskampen voor het opkomend talent tussen de 11 en 14 jaar oud.

De deelnemers krijgen dan ook de volledige support van Honda dat onder toezicht staat van coach en voormalig Honda GP-winnaar Gordon Crockard en van Honda Motor Europe Off-Road Manager Davy Dousselaere. De winnaar van deze Honda 150 series krijgt een plaats in de Honda Racing Family en een Honda-support voor het 250 Europees kampioenschap in 2017.

Kalender en trainingskampen Honda 150 series :
23-24 April Trainingskamp Albaida, Spanje
08 Mei MXGP van Duitsland, Teutschenthal
19 Juni MXGP van Engeland, Matterley Basin
27 July Trainingskamp Honda Park Olmen België
31 July MXGP van België, Lommel
07 Augustus MXGP van Zwitserland, Frauenfeld – Gachnang
28 Augustus MXGP van Nederland, Assen

Davy Dousselaere, Honda Motor Europe Off-Road Manager : “Het is mooi om te zien hoe dit kampioenschap is gegroeid sinds de start in 2013 en hoe er elk jaar meer en meer talent op af komt. Volgend jaar worden er twee trainingskampen voorzien om de jonge rijder verder te gaan ontwikkelen in hun techniek en vaardigheden om zonder te veel druk in een race-omgeving te laten komen. Het is een ongelofelijke ervaring voor de kinderen om deel uit te maken van de Honda Racing familie en de kennismaking met de Honda Grand Prix sterren. Voor deze jonge amateurrijders is er geen enkele andere serie die hen laat racen en kennismaken met het circuit van de MXGP World Championship om zo misschien toch wel een waardevolle springplank te zijn voor hun verdere carrière.”

Giuseppe Luongo, Youthstream President : “Het is heel belangrijk om jeugdig talent te koesteren en ze te helpen om meer rijders op het wereldtoneel te krijgen. Het Honda 150 Europees kampioenschap is dan ook idiaal voor de jonge rijders om ervaring op te doen in het MXGP paddock en hun idolen te leren kennen en daarbij ook op het zelfde circuit te racen. Ik ben dan ook blij dat dit kampioenschap terug het Wereldkampioenschap Motocross 2016 zal ondersteunen.”

Tekst : @Kris…
Foto : Honda