X

Tim Gajser naar MXGP… maar wie komt er op de MX2 Factory Honda

Maandag werd aangekondigd door HRC op de EICMA Motorshow in Milaan dat Wereldkampioen Tim Gajser in de MXGP klasse zal aantreden in 2016. De Sloveense Honda Factory rijder beschikt over een meerjarig contract en tijdens de Grand Prix van België in augustus werd nog benadrukt van wat er ook gebeurt, de 18-jarige Gajser blijft in 2016 ook in de MX2 klasse. Maar de #243 geeft nu de kans al op om volgend seizoen zijn titel te gaan verdedigen in de MX2 klasse.

Geen enkele reden is er gegeven in het officieel persbericht van Honda voor deze verhuis naar de MXGP, maar Gajser traint heel vaak met de CRF450R en hierdoor was men bij Honda toch wat onder de indruk van zijn snelheid tijdens de 2014 Motocross of Nations in Letland. Zijn vertrek uit de MX2 laat Honda en het Gariboldi team met Jorge Zaragoza op de 250 maar weinig kans om het succes verhaal in 2016 verder te zetten. HRC Sport Manager Jean-Michel Bayle verklaarde tijdens het weekend van de Supercross Parijs-Lille dat Honda naar andere opties aan het uitkijken is nu.

Deze optie kan misschien wel eens bij Dylan Ferrandis liggen. De Fransman staat nog steeds open voor zijn wens om het te proberen in de AMA Supercross-Nationals en had dan ook een flexibel contract getekend met Kawasaki vorig jaar om MX2 Grand Prix te rijden in 2016. Maar de omstandigheden rond het Monster Energy Kawaaki team zijn wat gewijzigd naar verluid richting Ferrandis. Omdat hij na zijn herstel van zijn knieblessure tijdens de Grand Prix van Spanje toch wou aantreden tijdens de laatste twee wedstrijden in Mexico en de VS, maar dat werd door het team geweigerd. De voormalige CLS crew wil nu in harmonie samenwerking met Steve Dixon`s Monster Energy DRT team en met Cosworth om de motor samen verder ontwikkelen. Wanneer we vroegen aan MX2 GP-winnaar Dylan Ferrandis wat zijn plannen zijn in de komende maanden antwoordde hij het volgende. “Ik kan niet teveel zeggen op dit moment. Ik weet zelf ook niet wat ik ga doen,”merkt hij op. “Ik zal het weten in de komende weken. Zeker niet in de MXGP, MX2 maar de rest weet ik nog niet.”

Het is onwaarschijnlijk dat Ferrandis zal gescheiden worden van het groen maar misschien komt er toch nog wat sneller bewegen richting de VS dan verwacht. De vraag blijft natuurlijk wie gaat er plaats nemen op de MX2 titel winnende Honda motor…

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: Honda/Kawasaki