X

Jason Anderson wint opener in Anaheim I !!!

De Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing rijder Jason Anderson heeft de openingswedstrijd van het Amerikaans Supercross kampioenschap op zijn naam gezet. Anderson pakte in Anaheim I de zege voor titelverdediger Ryan Dungey en Cole Ceely. In de SX250 klasse was de zege voor Cooper Webb die trouwens ook de titelverdediger is in deze SX250 West Coast klasse.

SX450
Het was Justin Barcia die de holeshot pakte voor James Stewart, Justin Bogle, Jason Anderson en Ryan Dungey. Anderson stootte al snel door naar de tweede plaats achter leider Barcia en voor het duo Stewart- Dungey. Maar in de tweede ronde kregen we een aanrijding tussen het duo Stewart-Dungey. Stewart probeerde binnendoor te steken bij Anderson bij het uitkomen van de bocht maar daar kwam Dungey aan en die knalde recht in de klank van de Suzuki rijder . Voor Stewart kwam deze klap wel hard aan en bleef dan ook op de grond liggen. De wedstrijd werd dan ook meteen met de rode vlag stilgelegd. Gelukkig zagen we even later dat Stewart terug recht op zat en werd weggereden door de Asterisk Medical Mule. We kregen dus een herstart en daar pakte Seely meteen de leiding voor Tomac en Barcia. Een paar ronden later reed Trey Canard de voor hem rijdende Dungey onderuit in een duel voor de vierde plaats. Cole Seely reed al die tijd wel aan de leiding maar kreeg toch wel Jason Anderson in zijn buurt en met nog zes ronden te gaan ging Jason Andeson dan ook resoluut naar de leiding. Seely zag ook nog Ryan Dungey passeren voor de tweede plaats, maar de overwinning ging naar Jason Anderson die meteen ook zijn allereerste SX450 overwinning op zijn naam zette. Dungey pakte de tweede plaats voor Cole Seely en Eli Tomac met Ken Roczen sloten de top vijf af in deze openingrace van het AMA Monster Energy Supercross series 2016.

Finale SX450
1. Jason Anderson
2. Ryan Dungey
3. Cole Seely
4. Eli Tomac
5. Ken Roczen
6. Chad Reed
7. Trey Canard
8. Davi Millsaps
9. Dean Wilson
10. Justin Brayton
11. Broc Tickle
12. Jake Weimer
13. Justin Bogle
14. Marvin Musquin
15. Justin Barcia
16. Mike Alessi
17. William Hahn
18. Christophe Pourcel
19. Kyle Chisholm
20. Thomas Hahn
21. Lawson Bopping
22. James Stewart

SX250
Dit was meteen ook de openingwedstrijd voor de rijders in de West Coast. De Yamalube/Star Yamaha Racing rijder en tevens de titelverdediger Cooper Webb pakte dan ook meteen de zege voor Jessy Nelson en Zach Osborne.

Finale SX250
1. Cooper Webb
2. Jessy Nelson
3. Zach Osborne
4. Jimmy Decotis
5. Jordon Smith
6. Alex Martin
7. Colt Nichols
8. Joey Savatgy
9. Mitchell Oldenburg
10. Kyle Peters
11. Hayden Mellross
12. Cole Martinez
13. Mitchell Harrison
14. Fredrik Noren
15. Zach Bell
16. Trevor Reis
17. Christian Craig
18. Cole Thompson
19. Kyle Cunningham
20. Maxime Desprey
21. Chris Allredge
22. Chris Howell

Tekst : @Kris…
Foto : Cudby Photo