X

Robin Bakens’ plannen voor 2016!

Iedereen die actief zal zijn in België en omstreken zijn zo langzaamaan terug onder stoom aan het komen. Deals worden bekend gemaakt en de bootcamp achtige trainingen zijn terug begonnen. Alsook bij Robin Bakens, de jonge Belg zal in 2016 met een frisse neus aan de start komen, letterlijk dan. Onlangs had hij een operatie om zijn neus te corrigeren wat zijn trainingen even weerhield, maar voorlopig gaat alles nog volgens plan, maar welk plan?

 

In 2016 zal Robin Bakens rijden op een KX450f geleverd door Kawasaki België en Bakens motoren. Dit alles met de ondersteuning van onder andere Acerbis, Arai en tal van andere respectabele merken binnen de motorcross wereld. Bakens’ keuze om over te stappen naar Kawasaki en de MX1 machine laten we hem even zelf toelichten “Kawasaki is een mooi programma op poten aan het zetten en ondersteuning aan lokale rijders hoort daar ook bij. Daarnaast vind ik persoonlijk de KX450f machine ook echt geweldig, je kan de motor zo uit het krat nemen en beginnen knallen, geweldige machine!”

 

Twee jaar geleden wist Bakens nog zijn MX2 Grand Prix debuut te maken en ook vorig jaar ging hij internationaal als stand-in van een EK MX2 team. Wilt de overstap naar de MX1 dan zeggen dat ook de Internationale carrière er op zit? “Neen, integendeel, ik heb een aanbieding gekregen om op z’n minst de eerste drie Europese MXGP’s van het seizoen te rijden. Zo zal ik in deze wedstrijden uitkomen voor het Gebben-Van Venrooy-Kawasaki team. Daarvoor wil ik Klaas Hattem bedanken voor zijn vertrouwen in mij, zonder twijfel is dit een droom die uitkomt.” Aldus Robin Bakens

 

2016 zal een geweldig seizoen worden, dankzij de steun van; Arai Helmets, Gaerne Boots, Putoline motorcycle oils, Twin Air, No Limit Graphics, Acerbis, Spirit suspension, REV Training, Het Ploegske, Prodeals, Bakens Motoren, Scott goggles, Gebben Motoren, Van Venrooy, Van Hasselt Exhausts, Klaas Hattem.

 

Foto’s: Henk Van de Haar