X

24MX Honda wordt 24MX Lucas Oil Honda

Lucas Oil Products, één van de meest vooraanstaande olie-en additievenmerken ter wereld, gaat in zee met het FIM MXGP WK-team 24MX Honda. Het team van Ken De Dycker en Matiss Karro wordt voortaan dan ook ‘24MX Lucas Oil Honda’ genoemd.

In de VS is Lucas Oil nu al een erg grote naam. Sinds de oprichting in 1989 bouwde Lucas Oil immers een ijzersterke reputatie op het vlak van kwaliteit en prestaties. Bovendien is het merk in Amerika aanwezig op topniveau in zowat alle vormen van racen. Daarnaast is Lucas Oil ook titelsponsor van het AMA Pro Motocross Championship, de Amerikaanse outdoors zeg maar. De herkenbare kleuren van Lucas Oil zullen zowel op de CRF450R racemotoren, racekleding en racetrailer van het nieuwe team te zien zijn.

“Het is heel spannend om met een fantastisch merk zoals Lucas Oil in zee te gaan. We zijn er zeker van dat deze samenwerking Lucas Oil wereldwijd nog meer op de kaart zal zetten bij motorcrossrijders en -fans. Ondertussen zijn we al volop aan de slag met Lucas Oil producten. Dat we ook de handen in elkaar slagen op het vlak van onderzoek en ontwikkeling is een win-win voor iedereen,” zegt teameigenaar Marc Boone. “Tel daar Lucas Oil’s innovatieve aanpak qua marketing bij en je begrijpt waarom dit de perfecte combinatie is voor het team en iedereen die ons ondersteunt.”

“We zijn trots deze overeenkomst met 24MX Honda te kunnen aankondigen. Het is voor Lucas Oil dan ook een grote stap om onze intrede te maken in MXGP met het 24MX Lucas Oil Honda team! Als merk hechten we ontzetten veel belang aan testen in de meest veeleisende omstandigheden. Een competitie met de allerbeste motorcrossers ter wereld en rijders zoals Ken en Matiss in onze kleuren passen uitstekend bij onze filosofie. Ik kan niet wachten om ‘onze piloten’ het beste van zichzelf te zien geven op de legendarische GP circuits,” legt Lucas Oil motorsportmanager Tom Bogneruit.

24MX Lucas Oil Honda begint aan haar MXGP WK campagne op 26 en 27 februari in Losail, Qatar. De volgende zeven maanden wordt strijd geleverd in 4 continenten op de meest uiteenlopende omlopen. Nu al wordt met hoge verwachtingen uitgekeken naar de afsluitende Monster Energy MX of Nations in Maggiora (Italië) eind september.

Lucas Oil Products worden wereldwijd verkocht in 30 landen en worden ook online aangeboden door 24MX.

Foto Bavo Swijgers