X

Alvin Ostlund naar Wilvo Standing Construct Yamaha Official MX2 Team

De 18-jarige Zweedse MX2 rijder Alvin Ostlund zal toetreden tot het officiële Wilvo Standing Construct Yamaha MX2 Team al vervanger van de nog geblesseerde Julien Lieber die seizoensopener op 27 februari in Qatar zal moeten missen.

Wilvo Standing Construct Yamaha rijder Julien Lieber moet dus noodgedwongen de start van het wereldkampioenschap MX2 missen. Onze landgenoot moest een dubbele heupoperatie ondergaan op het einde van vorig seizoen en zal toch wel wat meer tijd nodig hebben voor dat hij weer volledig hersteld is. Het is dan ook nog onduidelijk wanneer Lieber zijn comeback gaat maken in het WK MX2.

Ondertussen heeft het Wilvo Standing Construct Yamaha team dus een vervanger gevonden in naam van Alvin Ostlund. Deze jonge Zweedse rijder werd Kampioen van Zweden MX2 in 2015 en werd in 2014 tweede in het Europees kampioenschap EMX125 en tevens ook nog derde in het Junior Wereldkampioenschap.

Alvin Ostlund : “Dit is een grote verandering voor mij en ik reed al wat wedstrijden tegen de beste rijders dit jaar, dus wil ik zeker David bedanken voor de intensieve en zeer vruchtbare voorbereiding en ook speciaal mijn mekanieker bij DP19 Daniele Castiglioni. Maar ook Tim Mathys en Louis Vosters en mijn twee mekaniekers bij het Wilvo Standing Construct Carlo van Loon en Valentin Touchet voor het vertrouwen dat ze in mij stellen. Ik wil dan ook mijn ouders en mijn middelbare school in Zweden ook bedanken.”

Louis Vosters – Wilvo Standing Construct Yamaha MX2 Team : “Het is jammer dat Julien Lieber nog niet volledig hersteld is en wat meer tijd nodig heeft om te revalideren van zijn blessures en zo de start van het seizoen moet missen. We zijn dan ook tevreden dat we een vervanger hebben gevonden met het jonge Zweedse talend Alvin Ostlund in ons team voor 2016. Hij heeft al gereden in de EMX250 klasse en eindigde dan ook vijfde vorig seizoen, maar de overgang naar de MX2 is wel een grote stap maar voor hem zal het wel meevallen. Binnen in het Wilvo Standing Construct Yamaha team zien we het als een kans om te kunnen werken met jongeren op lange termijn en we zullen dan ook blij zijn als we hem in de top tien zien dit jaar.”

Tekst : @Kris
Foto : Yamaha