X

BeTeMo: “Als het moet leggen we Lommel droog volgende week!”

Motorcross blijft afhankelijk van het weer, zeker in het voorjaar. Omwille van een verzopen rennerskwartier moet de VLM openingscross van Houthalen annuleren. Jammer voor de organisator, maar hoe moet het nu verder? Als het aan BeTeMo ligt zijn er voor volgende week in Lommel geen problemen. En die komen er ook niet, want desnoods zetten ze de grote middelen in.

Vorig weekend schouwde BeTeMo zijn troepen. Bij het interview vertelde voorzitter Frans De Proost dat 14 rijders ondersteunen een flink budget vereist. De basis daarvan werd gelegd door de twee mega-fuiven, die dit jaar gelukkig weer aantrokken. Maar daarnaast volgen er nog enkele MX-wedstrijden die georganiseerd worden. Door de pech van Houthalen wordt Lommel nu de eerste cross op de VLM-agenda. Tenminste, als het niet blijft regenen…
Daar maakt praktijkman Vic Hendrickx zich niet de minste zorgen over. Hendrickx: “Als het op organiseren aan komt is niets ons te veel. Toen we enkele jaren geleden een BMB-wedstrijd organiseerden hebben we tot diep in de nacht met het zwaarste materiaal gewerkt om de diep bevroren baan los te trekken. Dat lukte ons, al begaf het materiaal het midden in de nacht. Nu vreest men voor water in plaats van vorst. Maar ik durf keihard stellen dat op 27 en 28 februari geen plas te vinden zal zijn in Lommel.”

Een boude bewering, maar Hendrickx lacht die weg. “Wij mogen Droogzuiging Verhoeven tot een trouwe sponsor rekenen. We hebben met de baas van het bedrijf afgesproken, dat we desnoods het hele terrein droog leggen. Mocht er volgende week onverwacht rotweer worden voorspeld, dan zullen plaatsen wij een complete droogzuiging rond het circuit. Kwa parking zijn er in Lommel nooit problemen, die zijn allemaal ofwel verhard, ofwel voorzien van steenslag. Reken er maar op dat de wedstrijd in Lommel onder ideale omstandigheden en een droge baan wordt gereden.”
Droogzuiging verdorie…… zo hadden we het nog niet bezien.