X

Ken Roczen wint in Phoenix !!!

Ken Roczen (SX450) en Christian Craig (SX250) zijn de eerste overwinnaars geworden in het University of Phoenix Stadion. De vijfde ronde van het AMA Monster Energy Supercross series die plaats vond in Phoenix heeft dus weer twee nieuwe winnaars opgeleverd in dit nog prille lopende seizoen. RCH Racing Suzuki rijder Ken Roczen is de man geworden die Ryan Dungey na zijn drie overwinningen op een rij dan toch even een halt kon toe roepen in de SX450 klasse.

SX450
Het was Davi Millsaps die de holeshot pakte voor Alessi, Roczen, Tomac en Seeley. Ken Roczen pakte in de openingsronde al dadelijk het commando over van Millsaps. Met ingang van de vierde ronde nestelde Tomac zich op de tweede plaats ten nadele van Millsaps. Ondertussen was ook de leider in de tussenstand Ryan Dungey aan zijn opmars bezig. De Red Bull KTM rijder kwam pas als twaalfde uit de start maar passeerde in de vierde ronde al Chad Reed voor de vijfde plaats. Maar Dungey wilde meer en ging dan ook over Millsaps en Seely die de motor even doorremde naar de derde plaats. Maar het verschil met leider Roczen was toch al een zevental seconden. Eli Tomac die op de tweede plaats lag kon het tempo van Roczen niet aan verloor zo meer en meer wat terrein. Dat kwam Dungey dan weeral goed uit wat die kroop zo in het spoor van de Kawasaki rijder. Met nog een vijftal ronden te gaan pakte Dungey dan ook de tweede plaats over van Tomac. Vijf seconden was het verschil tussen de leider Roczen en de nieuwe tweede man Dungey. Maar de RCH Suzuki rijder Ken Roczen hield alles goed onder controle en reed zo naar zijn allereerste zege van het seizoen. Dungey pakte de tweede plaats en Tomac werd nog derde dat ook meteen zijn eerste podium van het seizoen was.