X

Pauls Jonass gefrustreerd door duimprobleem

De 2015 MX2 Grand Prix sensatie Pauls Jonass is één van de vele fabrieksrijders waar het werken is tegen de klok om op tijd klaar te zijn tegen de openingswedstrijd van het 2016 FIM Wereldkampioenschap over twee weken in Qatar. De rechterduim van de Letse vice-wereldkampioen 2015 bezorgd hem toch wel wat problemen en moest dan ook noodgedwongen de wedstrijden in Hawkstone Park (GB) en Valence (F) aan zich laten voorbij gaan.

De Red Bull KTM rijder blesseerde zich tijdens de voorbereiding en testen in Italië en nu is de vraag of de #41 op tijd in vorm kan zijn tegen de eerste Grand Prix in Losail. “Het gaat langzaam wat beter , maar het is nog steeds geen 100%,” zegt hij. “Ik dacht dat ik zou kunnen rijden met de motor in Frankrijk na een weekje rust, maar tegen het einde van de dag had ik al weer wat pijn. Dus hebben we besloten om te blijven rusten, de snelheid is er, mijn conditie is ook goed enkel mijn duim moet 100% zijn tegen Qatar, maar… het seizoen is nog lang ! Ik heb nu nog twee weken en denk dat het dan OK zal zijn. Als ik niet 100% ben in de eerste GP dan denk ik niet dat dit het einde van de wereld is.”

Vele ogen zullen ook gericht zijn op Jonass na zijn indrukwekkend debuut in de Red Bull KTM kleuren afgelopen seizoen, waar hij zes podiumplaatsen pakte en in strijd lag voor de MX2 wereldtitel tegen Tim Gajser. Hij profiteerde dan ook van de volle steun van voormalig Multi Wereldkampioen Stefan Everts die hij nu wel verliest omdat die nu naar het Belgische Suzuki set-up is verhuisd. Everts zijn ex-rivaal Joel Smets pakt nu de plaats in als MX Director bij KTM en Jonass zelf heeft nu ook al weer een jaar meer ervaring met de 250SX-F. “Al de rest is echt goed,” reageert hij enthousiast. “ De motor is niet zoveel veranderd, we hebben de vering wat verbeterd en hier en daar wat kleine dingen veranderd, maar veel is het zelfde gebleven als vorig jaar.”

Jonass pakte zijn allereerste podium al in de tweede Grand Prix in de 2015 en begint nu aan zijn tweede termijn als teamgenoot van Jeffrey Herlings en Davy Pootjes die ook deel uitmaakt van de MX2 set-up dit seizoen.

Origineel: Adam Wheeler – ontrackoffroad.com – Nederlandse Versie: @Kris…
Foto: KTM/ JP Acevedo