X

Update : Blessure Clement Desalle

Clement Desalle was op weg naar zijn vijfde opeenvolgende overwinning in het Franse Valence tot hij ten val kwam in de superfinale. Al had hij de beide reeksen in de MX1 klasse van start tot finish al gewonnen kwam er ook de uitdaging om ook de superfinale te winnen, tot hij in de vijfde ronde crashte. Meteen voelde hij de pijn in zijn linkerarm en na medisch onderzoek bleek die ook gebroken te zijn. Desalle is dan ook dadelijk naar België gekomen, waar hij door de bekende arts Claes werd onderzocht en vandaag nog zal worden geopereerd.

Clement Desalle : “Natuurlijk ben ik ontgoocheld op dit moment, het is een hele schok voor mezelf en ook voor het team. Alles was gewoon perfect, ik won de beide MX1 reeksen en we maakten wat aanpassingen aan de motor omdat het circuit er tijdens de week al wat modderig, nat en glibberig kwam bij te liggen. Ik wilde dan ook geen enkel risico nemen, maar ik zag de gelegenheid om leider Simpson te passeren en ik nam een andere lijn in de bocht voor de finish jump om hem te passeren. Wanneer ik terug opstond besefte ik onmiddellijk dat mijn arm gebroken was.”

François Lemariey (Teammanager KRT): “Alles ging perfect tot de laatste race. Het was zo leuk om te zien hoe Clement met de motor zo perfect over het moeilijke circuit reed. We werkten dan ook met de technische staf het hele weekend aan de afstelling zodat Clement zich comfortabel zou voelen op de motor. Natuurlijk willen we onze rijders een spoedig herstel toewensen en nogmaals hebben we gezien dat motocross een onvoorspelbare sport is. Een deelname aan de openings GP in Qatar is op dit moment nog heel onzeker. “

Tekst : @Kris…
Foto : Kawasaki